Vandaag was dan het toetje voor Oene na een fantastische eindsprint van het seizoen. De eerste wedstrijd van het tweeluik met OZC uit Ommen werd heel knullig verloren met 0-3. Is de ploeg dan compleet van de mat gespeeld door OZC? Het antwoord is duidelijk NEE! Oene kreeg drie wel heel klungelige doelpunten tegen en kreeg zelf een aantal zeer goede mogelijkheden. De ploeg uit Ommen heeft eigenlijk geen één uitgespeelde kans gecreëerd. Maar na 90 minuten stond er wel een 0-3 eindstand op het bord. Oene begon vandaag met drie wijzigingen, Wiljan van Hell was geschorst, Jesse Teeuwen was afwezig en Gijs Hanekamp is geblesseerd geraakt deze week. De vervangers vandaag deden het meer dan uitstekend en kenden in Stefan Kruitbosch en Mike van Bussel de uitblinkers, zonder de andere tekort te doen. Eigenlijk speelden alle 11 een goede wedstrijd.

In de 7e minuut krijgt Jim Schaap de eerste grote kans. Hij komt vrij voor de doelman na een mooie steekbal van Benjan Smit. Verder kent de 1e helft eigenlijk niet zoveel kansen voor beide partijen. Vaak wordt de lange bal gezocht door beide ploegen en het spel speelt zich veelal op het middenveld af. En dan staat het vlak voor rust ineens 0-1 voor OZC. Een voorzet kan in eerste instantie nog worden weggewerkt, maar bij de bal die daarna wordt ingebracht, let de verdediging even niet op. De bal komt op de paal en de rebound kan simpel worden binnengeschoten. En zo gaat Oene rusten met een 0-1 achterstand. Op het veld was totaal niet te zien dat de ploeg uit Ommen een klasse hoger speelt.

Na rust probeert Oene snel de 1-1 te maken en krijgt het team ook een aantal kansen. In de 60e minuut komt een voorzet bij Patrick Kamphuis, hij bedenkt zich niet en schiet met een volley op de goal. De keeper ligt al op de grond maar via zijn teen gaat de bal rakelings naast. 5 minuten later valt aan de andere kant een wel heel knullige goal tegen. Een voorzet bij de 2e paal is eigenlijk veel te hard voor de aanvaller van OZC, maar eerst gaat de bal over Patrick Kamphuis heen, en daarna krijgt Berthold Gerrits hem op zijn hoofd. De bal valt zomaar voor de voeten van de spits van OZC en het is ineens 0-2. Daarna zet Oene nog een keer vol aan en dringt de tegenstander terug. De ploeg krijgt zelf nog 2 goede mogelijkheden via Patrick Kamphuis. Een schot van Patrick Kers wordt nog geblokt via de rug van een verdediger van OZC, anders was het zeker een doelpunt geweest. En dan valt in de 87e minuut weer een goal uit het niets. Patrick Kers wil een totaal ongevaarlijke voorzet van OZC wegwerken, maar de doelman van Oene komt uit, zit helemaal mis en loopt tegen Patrick Kers op. De bal blijft liggen en de spits van OZC zegt ‘dank je wel’ en scoort de 0-3.

En zo verliest Oene haar 1e nacompetitie wedstrijd zeer geflatteerd. We kunnen het niet meer omdraaien, maar op deze manier verliezen is wel heel zuur. En dan verliest Oene ook nog een boegbeeld van v.v. Oene. Arjan Gerrits komt verkeerd terecht bij een doelpoging en verdraait hierbij zijn knie. Het is denk ik over en uit voor dit seizoen voor de man die zoveel heeft betekend voor v.v. Oene.

Dinsdagavond om 19.00 uur is de return bij OZC in Ommen, daar moet de ploeg proberen om een 3-0 achterstand goed te maken. Er zijn dit seizoen wel meer ploegen uit een onmogelijke achterstand terug gekomen, dus Oene moet hopen op het wonder van Ommen. De ploeg hoopt op de massale steun van de supporters, dus kom de ploeg steunen om het onmogelijke waar te maken.

Opstelling Oene:

Pupil van de week: Thijn van Zetten