Vandaag de wedstrijd tussen de nummer 1 en de nummer 14, Olympia. Op papier een makkie, maar in de praktijk dus niet. We wisten vooraf dat Olympia niet op die plek thuis hoort, want ze beschikken gewoon over een leuke voetballende ploeg met aardig wat kwaliteit. Na 20 minuten had Oene gewoon met 3-0 voor moeten staan, maar na een achterstand in de 2e helft mag je nog blij zijn met een punt. De gemiste kansen de 1e helft komt de ploeg nog duur te staan.

Binnen 1 minuut ligt de bal al in het netje van Olympia. Een goede bal van Wim Riphagen op Yve, met een goede beweging is Yve erlangs, hij legt goed terug op de inkomende Jim Schaap die meteen de 1-0 scoort. Weer 2 minuten later veert iedereen op bij Oene, men denkt al aan de 2-0. Yve komt goed naar binnen maar schiet rakelings naast. Oene zet Olympia goed vast en in de 10e minuut krijgt Oene weer een grote kans. Remco neemt de bal goed mee met de borst, kan alleen op de doelman af maar schiet tegen de keeper aan. Na 20 minuten komt Olympia beter in de wedstrijd en beide ploegen zijn dan aan elkaar gewaagd. Olympia krijgt een vrije trap op 20 meter, maar de nr.10 schiet hem naast. In de laatste 15 minuten begint Oene steeds slordiger te voetballen en lijdt het team veel balverlies. Eerst verliest Patrick Kamphuis veel te nonchalant een bal, waarna de nr.11 alleen op de doelman af kan. Een simpel tikje breed is de 1-1, maar gelukkig gaat hij voor eigen succes en kan Wim nog redding brengen. Oene krijgt nog 2 beste mogelijkheden. Yve kan vrij aanleggen van 11 meter maar ook deze bal verdwijnt centimeters naast. De grootste kans is nog voor Jim Schaap, hij hoeft alleen maar zijn hoofd tegen de bal te plaatsen en het is 2-0, maar hij gaat onder de bal door. En dan weer een fout achterin. Patrick Kamphuis zit mis, de nr. 16 is erdoor aan de linkerkant en kan de 16 binnen komen. Paul van Bussel zet geen druk op de bal zodat de nr.16 zo op de doelman af kan en hierdoor heel simpel scoort. En zo gaan beide ploegen rusten met een 1-1 tussenstand, waar het gezien de kansen 5-2 had moeten staan.

De 2e helft begon Oene  echt niet goed. Een diepe bal aan de rechterkant en Yve moet gewoon simpel de bal uitspelen en een ingooi weggeven. Maar hij is veel te nonchalant, verspeelt de bal en houdt daarna de tegenstander vast met vrije trap tot gevolg. Deze wordt simpel binnen gekopt bij de 2e paal: 1-2 voor Olympia. Meteen daarna krijgt Oene een kans. Jim Schaap komt op snelheid de 16 binnen en had met moeten schieten, maar hij wacht veel te lang waardoor de verdediger redding kan brengen. Olympia krijgt hierna het betere van het spel, komt af en toe gevaarlijk voor het Oener doel, maar vergeet het uit te spelen. Het laatste kwartier gaat Oene alles of niets spelen met een aantal wissels en krijgt de  ploeg weer iets meer grip op de wedstrijd. Jesse Teeuwen is er in de 76e minuut vandoor aan de rechterkant. Bij de voorzet die volgt, lopen de keeper en een speler van Olympia tegen elkaar aan. De bal valt bij de 2e paal voor de voeten van de ingevallen Wijnand van Eek die simpel de 2-2 kan scoren. De laatste 10 minuten zit Olympia er een beetje doorheen en kan Oene nog een keer aanzetten. Oene komt eerst nog goed weg, want Wim Riphagen brengt nog een keer redding op een schot in de 85e minuut. In de 87e minuut is het bijna 3-2 voor Oene, een beste vrije trap van Jesse Teeuwen kan nog net worden gepakt met de vingertoppen van de keeper.

Volgende week uit tegen BAS moet Oene echt de kansen eerder gaan afmaken om het zichzelf niet weer moeilijk te maken. En er zal natuurlijk gewonnen moeten worden om met de bovenste plaatsen mee te blijven doen.

Pupil van de week: Matthan Foks