Het bestuur van vv Oene heet alle aanwezigen van harte welkom op sportpark De Hoge Kamp voor de wedstrijd tussen Oene 1 en SC Rouveen 1. Een speciaal woord van welkom gaat uit naar het bestuur, spelers, trainer(s), begeleiding en supporters van onze gasten uit Rouveen. De wedstrijd staat vandaag onder leiding van scheidsrechter de heer Beser uit Hengelo (Gld). Ook hem wensen wij van harte welkom.

De voor ons toch onbekende club uit Rouveen komt sinds het seizoen 1992/1993 weer eens een keer naar Oene toe. Toen in de 4e klasse, huidige 3e klasse, werden zowel de wedstrijd in Oene (0-1) als in Rouveen (3-0) door de groenwitten uit Rouveen gewonnen. De club heeft de afgelopen jaren de meeste competitiewedstrijden in de afdeling Noord afgewerkt. In het seizoen 2012/2013 speelde het zelfs een seizoen in de (oostelijke) 1e klasse. Dit bleef dus beperkt tot 1 seizoen en volgde er degradatie naar de 2e klasse waarna in het seizoen 2015/2016 degradatie volgde naar de 3e klasse. Vorig seizoen kwam het tot een 9e plaats in de (noordelijke) 3e klasse D. Dit seizoen verloopt het seizoen nog niet naar wens. De ploeg staat op een 12e plaats wat in de eindstand playoff(s) tegen degradatie betekent. Een overwinning is weer broodnodig voor Rouveen om niet in echte degradatiezorgen te komen. Vorige week werd er met 0-2 verloren van ESC.

Oene won op hetzelfde moment met 0-3 bij WZC Wapenveld. Het was van Oener kant niet de beste wedstrijd maar er werden wel terecht 3 punten bijgeschreven waardoor de ploeg op een keurige 4e plaats staat. Er kan op dit moment in ieder geval meer naar boven dan naar beneden gekeken worden. Maar om bij de bovenste plaatsen te willen blijven, zullen er vandaag 3 punten aan de al 18 vergaarde punten toegevoegd moeten worden.

Het bestuur van vv Oene wenst  iedereen een prettige, goede en vooral sportieve wedstrijd toe.