Als je in een wedstrijd zoveel kansen onbenut laat, dan is het zuur dat na 90 minuten verliest met 1-2 van HTC. Na de goede wedstrijd van vorige week tegen koploper Vios dacht men dat het vandaag wel goed zou komen, maar na 90 minuten stonden we gewoon met lege handen. Er was één wijziging in de ploeg, Mike van Zwolle verving de geblesseerde Mike van Bussel in de spits.

Oene begon goed aan de wedstrijd. In de 3e minuut is Jasper zijn tegenstander te slim af, hij komt er goed door maar zijn voorzet is net iets te hoog voor de inkomende Mike van Zwolle. Maar nog geen minuut later ligt ie wel aan de andere kant in het netje. HTC komt er goed door aan de linkerkant en de voorzet wordt knap binnengekopt door de spits van HTC. Of was het toch het voetje van de Oener verdediger Paul van Bussel? Lang kan HTC niet genieten van de voorsprong, want in de 10e minuut is het alweer gelijk. Patrick Kers zet goed voor, de keeper van HTC tast mis in de lucht en de rebound is voor Mike van Zwolle die knap de 1-1 tegen de touwen schiet. De eerste 20 minuten is HTC de iets betere ploeg en komt men er een paar keer goed voetballend uit maar echte hele grote kansen krijgt men niet. Na 25 minuten trekt Oene het spel meer naar zich toe en wordt ook gevaarlijk. Eerst is het Jim Schaap die er goed door is aan de rechterkant. De voorzet is goed en Jesse Teeuwen neemt de bal ineens, maar zijn schot gaat recht op de keeper. In de 33e minuut krijgt HTC nog een kans maar gelukkig gaat deze bal net over voor Oene. Vijf minuten voor rust moet Oene eigenlijk op 2-1 komen; een mooie aanval met 1 keer raken, de bal komt bij de vrijstaande Jim Schaap, hij schiet de bal ineens op de goal maar de keeper tikt hem uit de hoek. Achteraf gezien had Jim zoveel ruimte om de bal aan te nemen, maar dat is allemaal achteraf. Vlak voor rust krijgt Oene weer een kans. Mike van Zwolle zet goed door, legt goed terug op Jasper Mosterd maar diens inzet gaat via een been centimeters naast.

Na rust kunnen we kort zijn, Oene let in de 1e minuut niet goed op en de bal ligt al achter Wim Riphagen. Opnieuw kan Oene in de achtervolging. Wie de wedstrijd heeft gezien, kan nog steeds niet geloven dat Oene niet heeft gescoord. De bal wilde er gewoon niet in: 2x van de lijn, ballen nog net geblokt, kansen die niet werden benut. HTC kreeg nog 1 beste mogelijkheid om de 1-3 te maken maar met een wereldredding van Wim bleef Oene dat bespaard. En ook in blessuretijd kreeg Oene nog een 100% kans, maar ook deze verdween via een aantal benen net naast de verkeerde kant van de paal.
En zo verliest Oene zeer onverdiend deze wedstrijd en blijft het staan op 1 punt. We kunnen de ploeg eigenlijk niet zoveel verwijten, ze hebben er echt alles aangedaan, het missen van een aantal grote kansen is de ploeg fataal geworden. Nu de koppies maar weer bij elkaar steken deze week want volgende week staat Hattem uit op het programma en dan is het te hopen dat men de kansen nu wel gaan benutten en vanaf het begin heel erg bij de les is.

Pupil van de week: Micha Teeuwen