Dat er vandaag na 90 minuten 2-2 op het scorebord stond, was eigenlijk een wonder. De 1e helft had het zeker 6-2 voor Hattem kunnen staan en na rust hadden er ook zomaar een aantal doelpunten extra kunnen vallen. Wat Oene het laatste half uur van de eerste helft liet zien was Oene onwaardig. Na rust stond alles wel goed en speelde Oene gewoon prima. Zoals eigenlijk het gehele seizoen slaagde Oene er maar niet in om 2 goede helften te spelen. Voor aanvang van de wedstrijd was het duidelijk: Oene moest 3 punten meenemen uit Hattem om nog kans de maken op de 2e plek of de 3e periode. En eigenlijk begon Oene ook uitstekend, de eerste grote kans was er dan ook voor Oene. Yve Hilberink krijgt de bal in de 16 meter, kan vrij aanleggen vanaf 11 meter maar de keeper voorkomt de 0-1. Vanaf de 10e minuut speelde Oene heel slordig met heel veel onnodig balverlies. De voorwaartsen konden de bal niet meer vasthouden en het middenveld leed vaak onnodig balverlies. Hattem liet tot aan de rust Oene alle hoeken van het veld zien. Oene had het deze middag aan Wim Riphagen te danken dat er maar 1 doelpunt viel de 1e helft. Oene had totaal geen grip op de omschakeling van Hattem en de voorwaartsen van Hattem waren de verdediging van Oene steeds te snel af. In de 11e minuut het eerste wapenfeit van Hattem: een schot rond de 16 kan nog worden gepakt door Wim. In de 12e minuut een beste vrije trap van de beste man op het veld deze middag. Een snel genomen vrije trap kan nog net door Wim worden overgetikt, maar hierbij loopt Wim wel een liesblessure op. Gelukkig kan hij de wedstrijd uitspelen en na de wedstrijd zeiden we nog ‘je mag wel vaker een liesblessure hebben’. Want wat een pot keepte de Oener doelman deze middag. In de 13 minuut uit een corner wordt er snoeihard binnengekopt door de aanvoerder van Hattem, maar weer staat Wim op de goede plek. Weer een aantal minuten later een onnodige sliding van Benjan Smit op het middenveld. Een snelle counter erover heen en weer wordt er een dot van een kans gemist. En wat stelde Oene daar tegen over? Bij vlagen kwam het er gevaarlijk uit en zo ook in de 20e minuut. Een beste actie van Yve Hilbrink in de 16 meter, hij speelt zich knap vrij en komt vrij voor de keeper. In plaats van simpel laag binnen te schieten probeert hij een lobje over de lange doelman van Hattem en deze pakt hem dan ook eenvoudig. Een aantal minuten later is de nr. 17 van Hattem erdoor, maar ook zijn lob gaat er niet in. In de 28e minuut ligt weer alles open bij Oene achterin en is het weer Wim Riphagen die zijn doel schoonhoudt. In de 29e minuut is het eindelijk 1-0 voor Hattem. De man die volgend seizoen bij Berkum gaat voetballen, omspeelt heel simpel 2 man van Oene en kan zo vrij de 16 binnen lopen en daarna beheerst scoren. Oene moet zorgen dat er voor rust niet meer doelpunten vallen om de schade te beperken. Het krijgt zelfs nog een aardige mogelijkheid, maar Benjan Smit kopt net over. En Hattem krijgt in de 45e minuut nog een 100% kans om te scoren. Wiljan van Hell lijdt balverlies op het middenveld, iedereen is voorwaarts en de spits van Hattem kan zomaar op het doel van Oene af. Maar weer houdt Wim Riphagen Oene op de been. En zo gaat Oene rusten met een 1-0 achterstand en mocht het van geluk spreken dat het geen 5-2 of 6-2 was.
En zoals heel vaak dit seizoen speelde Oene de andere helft van de wedstrijd een prima pot voetbal. De donderspeech van de trainer in de rust had wel effect, want meteen na rust komt Oene op 1-1. Hattem lijdt balverlies op het middenveld, Yve Hilberink pikt de bal op en zet met een goede pass Wiljan van Hell vrij voor de keeper. En hij schiet beheerst de 1-1 binnen. Oene heeft het de 2e helft veel beter staan, de linies sluiten nu wel goed aan en er ontstaat een heel andere wedstrijd. Eerst krijgt Hattem nog een beste kopkans maar Wim redt Oene weer. Je ziet na 65e minuten dat Hattem teveel had gegeven en Oene de betere ploeg aan het worden was. Oene komt in de 71e minuut zelfs op voorsprong, uit een corner kopt Yve Hilberink goed binnen. Oene is daarna een paar keer gevaarlijk maar de laatste pass is steeds net niet goed. Hattem probeert het nog wel maar wordt niet echt meer gevaarlijk. Iedereen denkt aan de 3 punten voor Oene die totaal niet verdiend waren geweest deze middag gezien de vele kansen van Hattem in de 1e helft. En dan in de 95e minuut wijst de scheidsrechter terecht naar de stip. Een indraaiende vrije trap die eigenlijk helemaal niet best was maar een speler van Hattem wordt met beide armen omhelst door Jesse Teeuwen in de 16 en de scheidsrechter kan niet anders dan naar de stip wijzen. De penalty wordt hard ingeschoten door de spits die ook volgend seizoen naar Berkum verkast, via eerst binnenkant paal en via de andere paal valt ie toch nog binnen en zo speelt Oene voor de 11e keer dit seizoen gelijk.
De supporters van beide ploegen hebben deze middag een mooie pot voetbal gezien met veel mogelijkheden voor Hattem de 1e helft en een Oene dat zich knap herstelde de 2e helft. Voor Oene is het noodzaak om zaterdag zelf te winnen en dan is het kijken naar de andere ploegen. Swift en Elburg moeten winnen, en dan is het hopen dat ZAC punten verspeelt en BAS ook. Dan is er nog een kansje dat Oene een periode overneemt. Zolang je nog een klein kansje hebt voor een prijs moet je er gewoon vol voor gaan dus zaterdag tegen DSV zal er eerst gewonnen moeten worden en dan is het afwachten wat er op de andere velden gebeurt.