Oene verliest de 1e wedstrijd na de winterstop met 1-2 van Swift. Voor beide ploegen stond er veel op het spel deze middag, of aanhaken met de bovenste plaatsen of op een plek terecht komen waar je liever niet wilt staan. Oene heeft er deze middag alles aan gedaan, de wedstrijdinstelling was weer terug. Maar Oene verloor van een beter Swift. Oene & Swift maakten er een leuke pot voetbal van met een moordend tempo van beide kanten.

In de 4e minuut de 1e kans voor Oene, een kopbal van Jim Schaap gaat net naast. Even later komt Swift er goed door via de uitstekend spelende rechtsback. De voorzet kan nog net worden weggewerkt. Oene heeft het soms moeilijk met de goed combinerende ploeg uit de polder, maar vaak is Oene veel te onrustig aan de bal en wordt te snel de lange bal gehanteerd. In de 20e minuut komt Swift er weer goed doorheen, gelukkig voor Oene gaat het schot naast. En dan heeft Oene een minuut of 10 weer het betere van het spel en komt men er af en toe goed door. In de 35e minuut scoort Oene de 1-0, een vrije trap van 25 meter wordt door Jesse Teeuwen schitterend in de bovenhoek geschoten. Oene vergeet daarna druk te houden, begint steeds onrustiger aan de bal te worden en loopt steeds verder achteruit. En dan op een vervelend moment vlak voor rust is het ineens 1-1. De scheidsrechter laat doorspelen na een lichte overtreding op een Oene speler, de steekbal die volgt is heel goed en de voorzet daarna bij de 2e paal is simpel binnen te lopen door de spits van Swift.  En zo gaan beide ploegen rusten met een 1-1 stand.

Na rust golft het spel ook steeds op en neer. De 1e kans is voor Swift. Een steekbal tussendoor, de nr.14 kan aanleggen voor een schot, maar Wim Riphagen redt goed. In de 49e minuut moet Oene op 2-1 komen.  Swift denkt aan buitenspel maar de scheidsrechter staat op 1 lijn en laat doorspelen. Jim Schaap is erdoor, maar zijn stiftje gaat net voorbij de goal. Een aantal minuten later krijgt Oene weer een beste kans, een corner wordt goed genomen maar de daaropvolgende indraaiende bal wordt door een aantal spelers gemist. Swift komt er ook een paar keer gevaarlijk uit en een aantal doelpogingen gaan gelukkig naast of over. En dan in de 78e minuut krijgt Oene een heel ongelukkig tegendoelpunt. De verder goed spelende Jordi Horstman wil een bal weg werken, struikelt en de spits van Swift krijgt de bal op de 16. Hij kapt, draait en schiet hem tussen een aantal spelers goed binnen. Oene zet de laatste 10 minuten vol aan. Eerst is er nog een handsbal in de 16 die de scheidsrechter wegwuift omdat hij het niet goed kon zien door de zon. En in de laatste minuut krijgt Oene nog een 100% kans. De verdediging van Swift moet een bal simpel uitspelen maar hij wil het te mooi doen. Jasper Mosterd neemt de bal over geeft goed voor bij de 2e paal waar Patrick Kamphuis in komt lopen. Met een rotstuit schiet hij met links op de lat.

En dat was het dan, een 1-2 verlies voor Oene, een beetje ongelukkig maar gezien de gehele wedstrijd was Swift toch wel de beter voetballende ploeg. Oene speelde bij vlagen aardig mee, maar veel te vaak speelde men de lange bal en was er daardoor steeds balverlies. Maar de vechtlust was in ieder geval wel weer terug. En dat heeft de ploeg zeker nodig volgende week zaterdag uit tegen DSV. Want als dat ontbreekt daar dan weet je het wel.  Dus men is gewaarschuwd en het is van belang om daar zeker niet te gaan verliezen, want dan komt DSV ook nog eens over Oene heen op de ranglijst.