Het bestuur van vv Oene heet alle aanwezigen van harte welkom op sportpark De Hoge Kamp voor de wedstrijd tussen Oene 1 en Z.A.C. 1. Een speciaal woord van welkom gaat uit naar het bestuur, spelers, trainer(s), begeleiding en supporters van onze gasten uit Zwolle. De wedstrijd staat vandaag onder leiding van scheidsrechter de heer W.J. van Gerrevink uit Apeldoorn. Wij wensen hem ook van harte welkom.

De tegenstander van vandaag is één van de oudste verenigingen van het land. In ieder geval is het wel de oudste vereniging van de regio Zwolle. Alleen heeft Oene er nog nooit in competitieverband tegen gespeeld. Dit komt omdat Z.A.C. sinds het seizoen 2009/2010 een zaterdagvereniging is en daarvoor dus op de zondag in actie kwam. Onze (zondag)buurtverenigingen Heerde en Epe hebben meer historie met Z.A.C.. In augustus 2012 speelden de beide ploegen wel in de beker tegen elkaar en werd het in Zwolle 1-1.

Z.A.C. speelde vorige week de eerder gestaakte wedstrijd tegen W.Z.C. uit en haalde een punt binnen (1-1). De ploeg vindt zich terug op de 11e plaats en dat is wel wat teleurstellend aangezien de ploeg de afgelopen twee seizoenen in de 2e klasse uitkwam. Om afstand te nemen van de onderste ploegen zal er vandaag een goed resultaat gehaald moeten worden.

De rood-witten doen het tot op heden goed met een verdienstelijke 6e plaats. Er is nog maar 1x verloren maar men moet oppassen dat er niet teveel gelijke spelen genoteerd gaan worden. Maar wanneer je in het “linker rijtje” mee wil blijven doen, zal er vandaag eigenlijk gewonnen moeten worden. Bij een overwinning wordt er ook afstand genomen van de onderste plaatsen. Door het inhaalweekend speelden de Oenenaren het vorige weekend niet maar wel daarvoor doordeweeks in de beker. Tegen hoofdklasser S.D.C.Putten werd er met 0-4 verloren.

Het bestuur van vv Oene wenst iedereen een prettige, goede en vooral sportieve wedstrijd toe. Vergeet u niet oliebollen voor thuis mee te nemen !