Met een schitterende vrije trap in de 80e minuut schoot  Stefan Kruitbosch Oene vandaag naar een 2-1 overwinning. Oene had het in bepaalde delen van de wedstrijd moeilijk tegen ZAC en een gelijkspel was misschien wel een terechte uitslag geweest. . Oene miste vandaag een handvol spelers door blessures, maar speelde een degelijke wedstrijd. De JO19-1 speler Luuk Berkhoff speelde goed mee op het middenveld. Hij verving Jesse Teeuwen die een weekend weg was.

Onder zeer slechte weersomstandigheden met veel wind en regen begint Oene goed aan de wedstrijd. In de 2e minuut kan Oene al op voorsprong komen. Na een mooie aanval komt Wijnand van Eek vrij de 16 binnen maar zijn inzet wordt gekeerd door de keeper van ZAC. Na 10 minuten verliest Oene een beetje de grip op de wedstrijd. ZAC komt er steeds heel gevaarlijk uit als Oene balverlies lijdt. Zo ook in de 17e minuut. Uit een ingooi grijpt Oene tot 3x toe veel te slap in. De nr.17 komt er via de linkerkant wel heel gemakkelijk doorheen en iedereen verwacht een voorzet. De speler van ZAC schiet hem echter snoeihard binnen vanaf de achterlijn en Wim Riphagen is hierdoor verrast. Na een half uur komt Oene weer beter in de wedstrijd en krijgt de ploeg ook nog 2 mogelijkheden. Tot 2x toe komen de spitsen echter een teenlengte tekort bij een voorzet. ZAC krijgt ook nog 2 kansen. Eerst krijgt de spits van ZAC een vrije kopkans maar hij kopt gelukkig over. In de 40e minuut grijpt Oene weer veel te slap in waarna de nr. 8 vrij kan aanleggen vanaf zo’n 20 meter. Zijn inzet gaat rakelings naast. In de 44e minuut krijgt Oene een penalty. Een speler van ZAC gaat met zijn arm naar de bal en de scheidsrechter legt hem op de stip. Patrick Kamphuis schiet hem goed binnen. En zo gaat Oene met een lekker gevoel de rust in.

Na rust bepaalt ZAC het spel in de eerste 20 minuten. Na de noodgedwongen wissel van Paul van Bussel staat het niet goed achterin en is het eigenlijk wachten op de 1-2. ZAC speelt de ruimte die het krijgt echter niet echt goed uit en zonder grote mogelijkheden komt Oene deze moeilijke periode goed door. Na bepaalde omzettingen in het veld en het inbrengen van de lang geblesseerde Yve Hilberink kantelt de wedstrijd helemaal. Nu is het Oene dat het meeste recht heeft op een doelpunt. Yve – die langdurig aan de kant heeft gestaan met een liesblessure – speelt zijn tegenstander meteen helemaal zoek. Hierdoor krijgt Oene een aantal mogelijkheden. Een schot van Patrick Kers gaat rakelings over. En ZAC kan een paar voorzetten vanaf de linkerkant net op tijd wegwerken voordat Oene gevaarlijk wordt. En dan krijgt Oene in de 81e minuut een vrije trap op zo’n 30 á 35 meter voor de goal van ZAC.  Stefan Kruitbosch gaat achter de bal staan, de muur staat helemaal verkeerd en Stefan schiet hem in de verre hoek binnen. Heel Oene ontploft door deze treffer. Na de 2-1 probeert ZAC het nog wel met een alles of niets spelletje en komt er voor Oene veel ruimte. ZAC krijgt nog 1 beste mogelijkheid maar de nr.7 schiet tegen Wim Riphagen aan. In de counter had Oene de 3-1 moeten maken maar speelt het een paar keer niet goed uit.

En zo wint Oene deze wedstrijd en heeft het team er weer 3 punten bij. Gezien de gehele wedstrijd was een puntendeling misschien een betere afspiegeling geweest, maar Oene heeft Stefan Kruitbosch met als wapen een machtige vrije trap. Volgende week is de altijd lastige uitwedstrijd tegen WZC. De ploeg kan dan weer massale steun gebruiken. Weet Oene deze wedstrijd winnend af te sluiten dan blijft men volop meedraaien voor de bovenste plaatsen.