De kop is weer af voor het nieuwe seizoen. Na een 1e week training was er dan de 1e wedstrijd in de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Oene mocht het toernooi openen op het mooie sportpark van ESC. De supporters uit Oene hadden de overhand en dat was meteen weer prachtig om te zien. Oene speelde de 1e wedstrijd tegen ’t Harde en deed dat nagenoeg met een fitte selectie. Aan de aftrap stond vandaag de 17e jarige Mike Enderink en hij deed het uitstekend op het middenveld.

Oene begint goed aan de 1e helft. Met veel beweging in de ploeg dringt men ’t Harde ver achteruit. In de 4e minuut komt Oene al bijna op 1-0, maar de goal wordt afgekeurd omdat Jim Schaap hinderlijk buitenspel staat. Meteen de aanval erop is het weer bijna raak, Mike van Bussel opent goed op Yve Hilberink, Yve legt de bal met het hoofd goed neer voor Jim Schaap maar hij mist het doel net. En dan eindelijk de 1-0 voor Oene, Yve is weer ongrijpbaar voor de rechtsback, legt goed terug op Jim Schaap en hij scoort dan de 1-0. Oene begint na 20 minuten iets minder te voetballen en dan krijgt ’t Harde een goede mogelijkheid in de 25e minuut. De spits Van Renselaar schiet echter van dichtbij in de handen van Wim Riphagen. Oene komt er daarna nog een paar keer met goed voetbal door, maar de laatste bal is een aantal keer onzorgvuldig. De laatste 15 minuten speelt Oene niet goed, men geeft veel te veel ruimte weg en vergeet van achteruit steeds aan te sluiten waardoor het veld veel te groot wordt. ’t Harde komt steeds beter in de wedstrijd. De nr.9 krijgt weer een beste kans maar opnieuw is zijn inzet te slap. In de 45e minuut neemt Patrick Kamphuis de doelman onder vuur. Deze kan nog redden, de rebound wordt opgepikt voor Yve maar zijn inzet gaat voorbij aan een aantal mensen voor de goal. En zo gaat Oene rusten met een 1-0 voorsprong.

Na rust gebeurt er eigenlijk niet zo heel veel. Oene is dichtbij de 2-0 via een vrijetrap van Stefan Kruitbosch, maar het duurt tot de 81e minuut tot Oene op 2-0 komt. Een diepe bal van Andy Kers wordt verkeerd ingeschat door de laatste man van ’t Harde en Jim Schaap kan alleen op de doelman af. Deze kan eerst nog redding brengen maar de rebound wordt keurig binnen geschoten door Jim zelf. Oene krijgt daarna nog 2 kansen via Wijnand van Eek maar deze gaan beide net naast. ’t Harde krijgt in de 2e helft nog 1 beste mogelijkheid via weer Van Renselaar. Hij moet een voorzet bij de 2e paal eigenlijk meteen binnenkoppen, maar hij neemt de bal aan en wacht te lang zodat Wim Riphagen redding brengen.

En zo wint Oene verdiend met 2-0. Iedereen heeft vandaag zijn minuten weer gemaakt. Men kan woensdagavond om 19.30 uur weer aan de bak voor de 2e wedstrijd, dan tegen thuisploeg ESC die afgelopen zaterdag onderuit ging tegen DSV met 2-1. Dus kom de ploeg weer steunen.