Oene hoeft even niet meer te denken aan het kampioenschap, want men verloor van de koploper ZAC met 4-1. Het gat is nu 8 punten dus Oene kan even in de wachtkamer. De uitslag 4-1 deed vermoeden dat Oene geen kans had deze middag, maar dat was eigenlijk helemaal niet zo. Maar na een domme rode kaart in de 75e minuut liep ZAC van een 2-1 voorsprong uit naar een 4-1 eindstand. Tot aan de 75e minuut gaf Oene goed partij, ondanks een aantal blessures. ZAC had wel meer balbezit maar werd eigenlijk niet echt gevaarlijk. Het 1e kwartier gebeurde er niet heel veel, ZAC speelde tot aan de 16 aardig en Oene kwam er af en toe snel uit met de snelle spitsen. In de 22e minuut was dat weer het geval. De aanval werd gestopt door een overtreding. De vrije trap die volgde werd schitterend binnengeschoten door Jesse Teeuwen en Oene leidde met 0-1. In de 26e minuut hetzelfde aan de andere kant; de nr.10 van ZAC plaatste de bal in de kruising maar Wim Riphagen redde schitterend. ZAC was de 1e helft eigenlijk alleen gevaarlijk via de corners want voor de rest had de verdediging van Oene het goed voor elkaar. In de 38e minuut was er weer een corner. Oene liet zich toch weer verrassen zoals vaker dit seizoen, want bij de 2e paal kon men binnenkoppen voor de 1-1. En zo gaan beide ploegen rusten met een 1-1 tussenstand.

Na rust is hetzelfde spelbeeld, de eerste kans is nu voor ZAC, een inzet gaat net voorlangs. Oene komt er in de 52e  minuut goed doorheen via Wiljan van Hell. Hij speelt 3 man, uit moet eigenlijk schieten of meegegeven aan Jesse Teeuwen naast hem, maar hij kapt nog een keer en daarna is het balverlies. Jammer want hier had voor Oene veel meer ingezeten. En dan in de 65e minuut een dot van een kans voor Oene. Jesse Teeuwen is er langs aan de rechterkant, komt de 16 binnen en schiet centimeters naast. En zo valt ie niet voor Oene, maar wel aan de andere kant. ZAC komt erdoor via de rechterkant, de voorzet word op de goal gekopt, Wim Riphagen brengt nog redding maar de rebound word binnen getikt. Oene wil de laatste 15 minuten alles of niets gaan spelen, maar dan gebeurt er iets binnen een minuut waardoor Oene de wedstrijd eigenlijk verliest. Eerst wordt Mike van Bussel licht aangetikt. Hij schreeuwt een beetje overdreven en de scheidsrechter had hier moeten fluiten want het was gewoon een overtreding. Dat gaf hij later ook nog zelf toe in de kleedkamer, hij zei letterlijk ‘sorry ik had moeten fluiten, dan was de rode kaart ook niet gevallen.’ Maar dat gebeurde dus niet. Het spel gaat verder, Paul komt er veel te hard in en wat er daarna gebeurt, weet de scheidsrechter zelf ook niet meer. Alles van ZAC komt van de bank het veld in en de scheids geeft iemand rood. De Oener speler is al naar de kleedkamer en de scheidsrechter wil daarna Patrick Kamphuis rood geven en Wim Riphagen. Hij komt er zelf achter dat dit niet klopt en draait het weer terug. Maar hier geeft Oene gewoon de wedstrijd weg, achteraf had de scheids moeten fluiten dat deed hij niet en Paul had gewoon slimmer moeten zijn, want de overtreding was bijna op de middenlijn. Oene probeert het nog wel om gelijk te maken, maar via 2 goed uitgespeelde aanvallen via de zijkanten loopt ZAC uit naar 4-1 en zo verliest Oene de belangrijke wedstrijd en loopt ZAC uit naar 8 punten op Oene. Gezien de gehele wedstrijd was ZAC de betere voetballende ploeg maar Oene had het gewoon goed staan deze middag. Na de 2-1 moet je vol gaan voor de 2-2, maar dat kon helaas niet na de rode kaart. Op bepaalde momenten zoals deze moet je gewoon slimmer zijn en op deze plek niet die overtreding maken, je doet er niets meer aan.

Nu volgende week tegen de buurman Zwolse Boys die ook een dure nederlaag leed. Dus er zal zich een mooie wedstrijd ontpoppen denk ik, want beide ploegen kunnen zich geen puntverlies meer veroorloven. En het mooie is de nieuwe periode begint, voor Oene een mooi moment om de 3 punten in Oene te houden.