Oene heeft vandaag vergeten om de 3 punten mee te nemen uit Hasselt, om zo optimaal te profiteren van het puntenverlies van de koplopers. Oene speelde 3-3, maar gezien de gehele wedstrijd kreeg men te weinig. Want de 1e helft had Oene gewoon moeten gaan rusten met een 2-6 of 2-7 tussenstand en dan was de wedstrijd al helemaal gespeeld. De ploeg kreeg zoveel grote kansen maar scoorde maar 3x de 1e helft. En dan geldt de oude voetbalwet: als je ze zelf niet afmaakt dan doet de tegenstander het wel.
Oene speelt een zeer goede 1e helft, de achterhoede van Olympia heeft helemaal geen grip op het aanvalsspel van Oene. In de 4e minuut is Jim Schaap er al door maar zijn inzet kan nog worden gepakt door de keeper. Weer een minuut later komt Jesse Teeuwen via de linkerkant naar binnen. Zijn inzet kan nog net worden geblokt. De rebound komt voor de voeten van Patrick Kamphuis maar zijn inzet gaat net over. Een minuut later schiet Yve Hilberink tot 2 maal toe tegen de keeper aan en weer gaat er dan een grote kans verloren. Olympia komt hierna iets beter in de wedstrijd, komt er een paar keer gevaarlijk uit maar steeds is de laatste pass net niet goed. Na 20 minuten is het echt genieten van wat Oene op de mat legt. De aanvallen volgen elkaar in een rap tempo op. Eerst is het Benjan Smit met een schot van 11 meter dat rakelings overgaat. Na 21 minuten is het dan eindelijk raak. Uit een corner kopt Jasper Mosterd knap raak. Weer 4 minuten later is het al 0-2. Patrick Kamphuis schiet van achteruit op Yve Hilberink en weer is ie simpel zijn man voorbij. Hij speelt 2 man uit daarna, zijn schot wordt nog geblokt, maar Jasper Mosterd let weer goed op scoort uit de rebound de 0-2. Olympia is helemaal de kluts kwijt, want een paar minuten later is het al 0-3. Vanuit een ingooi speelt Yve Hilberink knap 2 man uit. Hij komt vrij voor de keeper en schuift de bal handig onder de keeper door. Oene kan niet lang genieten van de ruime voorsprong, want het let vanaf de aftrap niet goed op, waardoor de nr. 13 via de linkerkant wel heel gemakkelijk de 1-3 binnen kan schieten. Een totaal onnodige goal en dat vlak voor rust, want Olympia is ineens weer in de wedstrijd. De laatste 5 minuten moet Oene gewoon simpel uitlopen naar 1-5. Eerst krijgt Yve Hilberink vanaf 5 meter de bal niet in een lege goal, hij schiet hem onderkant lat weer het veld in. 2 minuten later gaat Benjan Smit alleen op de doelman af maar ook hij mist deze grote kans. We hebben Olympia gewoon in leven gelaten want deze wedstrijd had allang gespeeld moeten zijn.
In de 2e helft heeft Olympia de wind in de rug en ruikt nog zijn kans. En dan gebeurt gewoon waar sommige supporters al bang voor waren in de rust. We zijn er nog niet, niet slap beginnen, kop erbij enz. hoor je dan langs de kant. Maar wat Oene de 1e helft wel liet zien, snelle uitvallen en goed voetbal, is de 2e helft helemaal weg. In de 52 minuut de eerste speldenprik van Olympia. De nr. 12 schiet goed binnen, maar Wim houdt Oene overeind. Weer een aantal minuten later krijgt de nr. 4 een vrije kop kans. Een minuut later is het 2-3. De beste man aan Olympia zijde nr.11 komt er wel heel simpel langs en zijn bal voor de goal kan dan daarna simpel worden binnengeschoten. In de 62e minuut krijgt Oene nog een goeie kans. Patrick Kamphuis kopt een bal goed terug, maar de voorwaartsen van Oene komen allemaal net een stapje te laat om te scoren. En dan in de 79e minuut slaat het noodlot toe voor Oene. Patrick Kamphuis krijgt een cornerbal helemaal verkeerd op zijn hoofd en de bal vliegt zo over Wim heen in de verre hoek: 3-3. Beide ploegen proberen daarna nog voor de overwinning te gaan. In de 90e minuut komt Olympia nog bijna op 4-3. Een overtreding op het middenveld, niemand van Oene gaat voor de bal staan, de vrijetrap wordt slim snel genomen en de nr.11 is erdoor maar hij schiet op de paal.
Na 90 minuten een 3-3 eindstand, wat eigenlijk nooit had gemogen, Oene heeft het aan zichzelf te wijten dit dure puntverlies. De ploeg kreeg zoveel grote mogelijkheden in de 1e helft. En de 2e helft mocht Oene van geluk spreken dat men nog een punt overhield aan dit duel. En als je dan na de wedstrijd alle uitslagen ziet, alle bovenste ploegen laten punten liggen. Dan had Oene er met een overwinning helemaal bijgestaan. Nu is er nog niets aan de hand voor de Rood/Witten, zaterdag volgt de kraker thuis tegen BAS. Als men deze weet te verslaan dan staat Oene er weer helemaal bij. En ook tegen BAS zijn er genoeg kansen op de 3 punten, want in de uitwedstrijd nam Oene rap een 0-2 voorsprong maar na 90 minuten stond het daar 2-2. Dus kom de ploeg massaal steunen om de 3 punten in Oene te houden.