Oene heeft een punt overgehouden aan de uitwedstrijd tegen koploper Swift ’64. De eindstand was na 90 minuten 1-1. Met dit gelijkspel kwam Oene heel goed weg, want Swift was gewoon de betere ploeg deze middag. Maar Oene toonde wel karakter en kwam na een achterstand sterk terug. Thuis verloor Oene nog onterecht. In de 1e wedstrijd was Oene heer en meester, maar vergat toen meerdere malen de trekker over te halen. En kreeg toen de deksel op de neus vlak voor tijd 1-2. In deze wedstrijd was het precies andersom. Nu was Swift beter, maar vergat een aantal keer de trekker over te halen. En nu was het Oene die een kwartier voor tijd de gelijkmaker maakte. Dus over 2 wedstrijden gezien een terechte balans.

Oene heeft het moeilijk deze wedstrijd en krijgt geen grip op het middenveld en de voorhoede van Swift is een plaag voor Oene. Het duurt tot de 22e minuut voordat Swift een eerste kans krijgt. Een schot in de 16 wordt nog net geblokt door Oene en Wim kan simpel de bal oprapen. Na een half uur krijgt Swift een dot van een kans. Oene grijpt veel te slap in na een korte corner en de nr. 11 speelt heel gemakkelijk 4 man. Gelukkig voor Oene gaat zijn inzet naast. Weer 4 minuten later lijdt Patrick Kers heel slordig balverlies. Weer krijgt de nr.11 een vrije schietkans, maar ook deze inzet kan nog gepakt worden door Wim. In de 40e minuut krijgt Swift de grootste kans van de 1e helft. De ploeg komt er goed door via de rechterkant en een voorzet kan worden ingekopt door de vrijstaande nr.10. Gelukkig voor Oene gaat deze inzet over. Oene komt er af en toe wel door via de zijkanten maar is steeds te laat voor de goal of met te weinig mensen. Verder was het heel pover wat Oene liet zien.

In de 2e helft staat het wat beter bij Oene. Maar in de 52e minuut komt Swift verdiend op voorsprong. Er komt een goeie aanval via weer de rechterkant. Eerst kan Wim nog redding brengen, maar bij de rebound is hij kansloos. In de 20 minuten die volgen heeft Oene het te danken aan de beste man aan Oener zijde, Wim Riphagen, dat het maar 1-0 blijft. Swift krijgt zeker 3 100% kansen, maar  Wim staat steeds zijn mannetje en houdt Oene in de wedstrijd. Oene probeert er 70 minuten lang voetballend door te komen, maar het lukt niet. Daarna gaat de ploeg alles of niets spelen, waardoor er meer grip op de wedstrijd komt. En zoals vaker bij het voetbal: als je zelf de kansen niet afmaakt dan doet de tegenstander het wel. De goed ingevallen Wiljan van Hell schiet vanaf 25 meter met links op het doel, onderweg wordt zijn inzet nog heel licht aangeraakt en de bal verdwijnt in het doel. De laatste 10 minuten is Swift weer beter en heeft Oene het moeilijk. Een aantal spelers zijn helemaal op en lopen op hun laatste benen. Swift krijgt nog 2 kleine mogelijkheden maar schiet 2x naast en zo pakt Oene stiekem een punt mee.

Gezien de andere uitslagen liep de ploeg niet zoveel schade op deze middag. En gelukkig heeft Oene Wim Riphagen in de ploeg, hij sleepte Oene er deze wedstrijd doorheen. Volgende week volgt de inhaalwedstrijd uit tegen DSV’61, daar zal Oene beter voor de dag moeten komen dan afgelopen zaterdag. Weet de ploeg hier de 3 punten mee te nemen dan kan het wel eens de nieuwe koploper zijn. Dus iedereen met een rood/wit hart: kom Oene steunen want de overtocht is deze keer niet zover als naar Swifterbant.