Een week voor het begin van de competitie heeft Oene een goede generale afgeleverd in de uitwedstrijd tegen RDC. Na een eenvoudige 0-4 overwinning zit in Oene in de koker voor de volgende bekerronde na 3 overwinningen op rij. Ondanks de vele gemiste kansen speelde Oene een hele goede wedstrijd en heeft de ploeg over 90 minuten geen enkele kans weggegeven achterin. Vanaf de 1e minuut was het meteen duidelijk dat Oene deze middag de betere ploeg was, men wist steeds de vrije man te vinden en speelde met veel geduld aan de bal.
Het duurt tot de 15e minuut voor de eerste grote kans, een kopbal bij de 2e paal wordt goed teruggelegd en Jim Schaap schiet tegen de keeper op. 2 minuten later is het wel raak. Bij RDC weet men zich geen raad met de snelle aanvallers van Oene. De grensrechter van RDC vlagt 2 maal onterecht af maar gelukkig laat de scheidsrechter het de 3e keer voor wat het was; Jim Schaap omzeilt de buitenspelval en scoort de 0-1. Oene gaat door met goed positiespel en in de 20e minuut komt men bijna op 0-2 via Youri Schuring. Een voorzet van Jasper Mosterd komt bij de 2e paal waar Youri net te laat komt inglijden. In de 23e minuut is de wedstrijd eigenlijk al gespeeld. Weer is het Jim Schaap die tussen de linies opduikt en vrij op de doelman afgaat. Eerst speelt hij de bal te ver voor zich uit, maar de voorzet die volgt wordt goed binnengekopt door Jasper Mosterd bij de 2e paal. Vlak voor rust is het bijna 0-3 door een mooie aanval via Jim Schaap. Hij legt de bal goed breed voor de goal maar Patrick Kamphuis komt net te laat inlopen bij de 2e paal. En zo gaat Oene rusten na een zeer goede 1e helft waarin in de ploeg niets heeft weggeven. Een compliment aan de achterhoede die zeer geduldig bleef voetballen tot er gaatje was in de verdediging van RDC.
Na rust volgt hetzelfde spelbeeld. In de 48e minuut kopt Jesse Teeuwen hard op de lat. In de 10 minuten daarna krijgt Oene 5 100% kansen, maar steeds staat de keeper in de weg, of vergeet men de bal simpel breed te leggen. In de 63e minuut scoort Jim Schaap de 0-3 via een kopbal. In de 80e minuut scoort wederom Jim Schaap. Via een mooie aanval omspeelt hij de doelman en schiet Oene naar een 0-4 overwinning.
Het was een goede wedstrijd van Oene tegen een onmachtig RDC. Als men de kansen had benut en de grensrechter niet een aantal keer onterecht had gevlagd, haddener misschien wel dubbele cijfers op het scorebord gestaan. Maar laten we de doelpunten dan maar tot volgende week bewaren, dan speelt Oene haar 1e competitiewedstrijd uit tegen Zwolse Boys. Dan komt men denk ik wel een ander soort ploeg tegen dan deze middag. Maar als Oene het kan opbrengen om met net zoveel geduld te voetballen en de kansen wel benut die men dan krijgt. Dan…… Dus kom de ploeg massaal steunen vanuit Oene om de eerste 3 punten mee te nemen van het nieuwe seizoen.