Oene heeft thuis in een winderig duel verloren van BAS met 0-2. Het was een topper, maar door de harde wind was een goede pot voetbal onmogelijk vandaag. Oene zou bij winst gedeeld 2e kunnen worden want het stond maar 3 punten achter op BAS. Over de wedstrijd kunnen we heel kort zijn: er waren maar weinig kansen voor beide ploegen.
Oene had de 1e helft de wind in de rug maar profiteerde daar niet van. De ballen moesten wel precies aankomen anders was er geen houden aan. In de 10e minuut krijgt Oene de 1e kans. Een beste bal van Paul van Bussel op Patrick Kamphuis bij de 2e paal, Kamphuis kopt goed terug voor de goal maar Jim Schaap komt net te laat inlopen om de bal binnen te koppen. Na 20 minuten komt BAS ineens op 0-1, beide ploegen zijn op dat moment aan elkaar gewaagd. Patrick Kamphuis gaat net over de middenlijn een kopduel aan maar verliest dit en BAS is er daarna razendsnel uit via de linkerkant. Op dat moment staat het niet goed achterin bij Oene, de linksbuiten kan vrij opkomen en geeft de bal perfect voor, waarna het voor de spits een koud kunstje is om de 0-1 binnen te schieten. Tot aan de rust gebeurt er verder eigenlijk weinig, beide ploegen proberen het beste ervan te maken met de harde wind maar goed voetbal is er niet bij. BAS en Oene krijgen beide nog 2 kleine mogelijkheden, maar daar blijft het ook bij.
Na rust heeft BAS de wind in de rug maar heeft daar ook geen voordeel bij. Oene is dreigender aan de bal en BAS heeft net zoveel moeite als Oene in de 1e helft om de bal binnen de lijnen te houden. In de 48e minuut gaat een schot van BAS net naast. In de 58e schiet Jasper Mosterd net over. In de 62e minuut krijgt BAS een kans. Een inzet wordt gepakt door Wim, de rebound die daarna wordt binnengeschoten wordt afgekeurd voor buitenspel. Oene probeert om de gelijkmaker te maken maar krijgt geen echte grote kansen en BAS eigenlijk ook niet. In de 85e minuut staat het na een mooi doelpunt van de aanvoerder van BAS ineens 0-2 en is de wedstrijd gespeeld.
Oene verliest deze thuiswedstrijd en moet nu even in de wachtkamer want het gat met de nummer 2 is nu 6 punten. Zaterdag is er voor Oene weer van alles te behalen, maar gemakkelijk zal dat zeker niet gaan uit tegen Swift, wat eigenlijk de best voetballende ploeg heeft van deze competitie. Thuis werd er nipt verloren van Swift dus de rood/witten hebben nog iets recht te zetten. Er zal een goed resultaat behaald moeten worden om niet verder achterop te raken bij de bovenste ploegen. Dus kom de ploeg in de polder massaal steunen om de 3 punten mee te nemen.