Oene heeft thuis gedaan wat het moest doen tegen de hekkensluiter CSV. Er stond na 90 minuten een terechte uitslag op het bord, maar heel gemakkelijk ging dat niet. We wisten dat CSV met de nieuwe trainer een andere speelstijl is gaan hanteren met veel mensen achter de bal en er dan via een counter snel uitkomen. En dat bleek ook wel de 1e helft.

Oene begon niet heel scherp aan de wedstrijd, er werden aardig wat duels verloren in de eerste 10 minuten en CSV kwam er af en toe gevaarlijk uit. Maar in de 10e minuut is het ineens raak voor Oene. Mike van Zwolle onderschept een bal aan de zijlijn, omspeelt 2 man en schiet daarna via de binnenkant van de paal raak. Een voorsprong die nodig was om CSV iets meer van de goal af te krijgen. Verder gebeurt er de 1e helft eigenlijk niet zoveel.  Oene krijgt via Wiljan nog een aardige kans, een halve omhaal gaat net over. En de nr. 9 van CSV krijgt nog een klein kansje, maar zijn schot gaat ver naast.

De 2e helft begint eigenlijk zoals de 1e helft met een slap Oene. CSV komt beter de kleedkamer uit en krijgt 2 kleine kansjes, die niet goed worden uitgespeeld. In de 60e minuut komt Oene heel goed weg. Een bal wordt goed teruggelegd op de 11 meter en de spits kan vrij aanleggen, maar Wim Riphagen ziet al welke hoek hij wil gaan schieten en redt eigenlijk simpel op deze inzet. Oene is nu wel goed wakker en neemt vanaf dat moment de wedstrijd helemaal over. Eerst gaat een lob van Jim Schaap net over het doel. En in de 72e minuut moet Mike van Zwolle eigenlijk zijn tweede maken. Hij doet alles goed, schudt twee man van zich af en komt alleen op de doelman af. Iedereen denkt al aan de 2-0, maar zijn inzet hobbelt langs de paal. Drie minuten later is de wedstrijd gespeeld, want Oene komt op 2-0. Stefan Kruitbosch schiet tegen de keeper aan, maar de rebound is voor Jasper Mosterd. Oene krijgt hierna nog een groot aantal mogelijkheden voor een grote score, maar steeds is het net niet. Jesse Teeuwen komt erdoor aan de linkerkant, maar legt de bal net niet goed terug en deze kans gaat verloren. In de 86e minuut wordt een schot van Jesse Teeuwen nog wel goed gepakt door de keeper, maar weer is Jasper Mosterd alert en schiet de 3-0 binnen. Daarna krijgt Oene nog een drietal goede mogelijkheden, maar steeds ligt of de keeper in de weg of is het overzicht er net niet om een aanval perfect af te ronden.

Oene speelde bij vlagen goed voetbal, maar in bepaalde delen van de wedstrijd was men soms te slordig en CSV speelde dan ook aardig mee. De weg naar boven is weer een beetje gevonden, want het kan zo maar zijn dat Oene met een paar overwinningen weer bij de top 4 staat. Eerst komt koploper ZAC over 2 weken. Oene verloor uit wel met 4-1, maar dat kwam mede door een rode kaart na 75 minuten. Hierdoor scoorde ZAC nog 2 keer via een uitval. Weet Oene over twee weken de drie punten thuis te houden, dan staat men er weer helemaal bij. Dus kom de ploeg massaal steunen in deze belangrijke wedstrijd.

Pupil van de week: Jacco Keizer