Oene heeft op karakter een punt gepakt bij koploper Hatto Heim. De laatste jaren speelt Oene altijd goed uit bij Hatto Heim.
Oene is de eerste 20 minuten de iets betere ploeg en komt al snel op 0-1 door een goal van Jim Schaap. Een voorzet van de rechterkant wordt verkeerd verwerkt door de verdediging van Hatto Heim, de bal valt precies voor de voeten van Jim die daarna snoeihard binnenschiet. Meteen een minuut later krijgt Oene een vrije trap op 17 meter van de goal, maar Jesse Teeuwen mikt naast. In de 17e minuut is het eerste wapenfeit van Hatto Heim maar het schot gaat naast. Na 25 minuten komt Hatto Heim beter in de wedstrijd. Oene wordt steeds onrustiger aan de bal. In de 31e minuut kan Paul van Bussel de bal eigenlijk rustig meenemen voor de opbouw maar hij levert de bal simpel in op het middenveld. Hatto Heim geeft de bal meteen diep, de verdediging van Oene laat de bal stuiteren in de 16, de bal valt precies voor de voeten van de nr.10 en hij schiet dan ook goed raak: 1-1. Hatto Heim heeft het laatste kwartier van de 1e helft meer balbezit, maar op een paar kleine mogelijkheden voor Hatto Heim na blijft het hier verder bij.
Na rust gaat Hatto Heim meteen voor de voorsprong en zet het Oene onder druk. In de 49e minuut is het dan ook al raak. Oene lijdt simpel balverlies op het middenveld en Hatto Heim is erdoor via de linkerkant. De spits raakt de bal totaal verkeerd, waarna de bal precies voor de nr.10 belandt die daarna simpel kan scoren. Oene is het even kwijt en Hatto Heim ruikt zijn kans. Het zijn weer een paar kleine kansjes en echt gevaarlijk wordt het niet. Na 60 minuten komt Oene weer beter in de wedstrijd, mede doordat de ploeg meer naar voren gaat spelen en hierdoor gevaarlijker wordt. In de 75e minuut krijgt Oene een gemakkelijk gegeven penalty; de scheidsrechter ziet een duwfout in de 16 en wijst meteen naar de stip. Dit buitenkansje verzilvert Nick Schuring goed door de penalty strak in de bovenhoek te schieten. Dit wonderschone doelpunt was ook nog te zien op de site van de Stentor met de tekst: ZO SCHIET JE NOU EEN PENALTY BINNEN. De laatste 10 minuten probeert Hatto Heim nog een keer aan te zetten. De ploeg krijgt ook nog 2 beste mogelijkheden, maar 2 keer staat Wim Riphagen op de goede plek, en zo sleept Oene een belangrijk punt uit het vuur in de strijd tegen lijfsbehoud.
Zaterdag volgt de bekerwedstrijd thuis tegen DOS Kampen en dan gaan we kijken of er misschien weer een bekerstunt in zit. Daarna volgen er voor Oene belangrijke weken waar de nodige punten gepakt moeten worden, dus kom de ploeg de komende weken steunen in deze belangrijke wedstrijden.