Het bestuur van vv Oene heet alle aanwezigen van harte welkom op sportpark De Hoge Kamp voor de wedstrijd tussen Oene 1 en VEVO. 1. Een speciaal woord van welkom gaat uit naar het bestuur, spelers, trainer(s), begeleiding en supporters van onze gasten uit Veessen. De wedstrijd van vandaag staat onder leiding van scheidsrechter de heer Letschert uit Lelystad. Ook hem wensen wij natuurlijk van harte welkom.

Na de nederlaag vorige week in Elburg bij koploper ESC is de eerste plaats uit zicht en kan Oene zich gaan richten op de plaatsen 2 t/m 4. Waarschijnlijk zal dit dan deelname aan de play-offs betekenen.

Onze gasten van vandaag hebben andere zorgen. De ploeg staat op dit moment op een 13e plaats wat aan het einde van de competitie play-offs tegen degradatie betekent. Reaal Dronten blijft nog op de loer zodat de laatste plaats (dus directe degradatie) ook nog niet heel ver weg is. Daarentegen zijn de Veessenaren ook maar 3 punten van een “veilige” 11e plaats verwijderd. Het 2e seizoen in de 3e klasse verloopt dus moeizamer als het 1e seizoen toen VEVO op een knappe 9e plaats eindigde.

Wedstrijden tussen Oene en VEVO kenmerken zich vaak tot veel strijd en passie en daardoor geen goed voetbal. Een echte derby dus ! De 1e onderlinge wedstrijd in Veessen werd een 1-4 overwinning voor de Oenenaren. De uitslag doet vermoeden dat het een makkelijke overwinning was maar dat was volstrekt niet zo. Na de 1-2, ongeveer 20 minuten voor tijd, ging het beter lopen bij de Oenenaren en liep het uit naar 1-4. Beide ploegen zullen dus gaan voor de 3 punten.

Het bestuur van vv Oene wenst  iedereen een prettige, goede en vooral sportieve wedstrijd toe.