Waar Oene vorige week 3 punten had verdiend, kreeg het vandaag 2 punten teveel. Een gelijkspel was op zijn plaats geweest, maar Benjan Smit scoorde in de 75e minuut de winnende treffer.

Oene begint slap aan de wedstrijd. Misschien komt het door het mooie weer of het slechte veld, maar vanaf de 1e minuut straalt Oene niet uit dat men de 3 punten wil meenemen. Toch komt Oene snel op voorsprong. In de 5e minuut wil de keeper van Reaal Dronten rustig het spel hervatten en speelt de laatste man veel te slap in. Hij wordt meteen onder druk gezet door Jesse Teeuwen, die de bal onderschept en de 0-1 scoort. In de 30 minuten daarna krijgen beide ploegen weinig mogelijkheden. Oene is heel onzuiver aan de bal en Reaal probeert het wel maar wordt niet echt heel gevaarlijk. De laatste 10 minuten zijn voor Reaal Dronten en via hun rechtsbuiten en linksbuiten komen ze er een paar keer gevaarlijk door. In de 40e minuut voorkomt Wim Riphagen de gelijkmaker. En zo gaat Oene rusten met een 0-1 voorsprong.

In de rust wordt aangegeven dat het allemaal iets feller mag met iets meer beleving. Na rust staat er wel een ander Oene maar wordt het in de 48e minuut toch 1-1. Oene lijdt voorin balverlies en achterin staat men een beetje te slapen. Reaal komt er met een mooie combinatie goed doorheen en maakt de verdiende gelijkmaker op dat moment. Maar 5 minuten later komt de goed ingevallen Jasper Mosterd aan de linkerkant er goed doorheen. Zijn inzet gaat via de paal het veld weer in waarna Youri Schuring de rebound binnenschiet: 1-2. Het spel golft op en neer, Reaal voelt dat er meer inzit deze middag en Oene knokt nu wel voor elke meter gras. Maar toch wordt het 2-2 in de 68e minuut. Oene vergeet de bal terug te geven na een blessure. Reaal vliegt er als ploeg bovenop en heeft de bal snel terug gewonnen. Een diepe bal komt dan bij de linksbuiten – die volgens de laatste linie van Oene in buitenspelpositie stond maar de scheidsrechter laat doorspelen – en de breedtebal wordt simpel binnengeschoten door de ingevallen nr.14. Maar Oene toont karakter. De goed ingevallen Stefan Kruitbosch brengt veel meer rust op het middenveld en Oene komt er een paar keer gevaarlijk uit. Eerst denkt Jesse Teeuwen met een schot in de kruising te scoren maar de keeper tikt hem uit de bovenhoek. De rebound die volgt kan Jim niet binnen koppen omdat de bal heel raar stuitert. Maar in de 78e minuut is het wel raak. Uit een corner kopt Benjan Smit snoeihard raak: 2-3. Reaal zet nog een keer aan, doet dat met iets te veel passie en krijgt in de 81e minuut terecht rood. Oene krijgt nog een paar mogelijkheden via de counter, maar deze werden allemaal slecht uitgespeeld. En weer is het Wim Riphagen die vlak voor tijd een vrije trap uit de bovenhoek ranselt en Oene de 3 punten bezorgt.

Volgende week gaat Oene op bezoek bij BAS. Daar zal de ploeg vanaf het begin meteen scherp moeten zijn om de 3 punten mee te gaan nemen naar Oene.