Oene gaat, net zoals vorig seizoen, naar de 2e ronde van het bekervoetbal. Na winst in de 1e wedstrijd tegen Dieze West, werd er vorige week zaterdag een zwaarbevochte overwinning behaald tegen het sterke Otterlo. Otterlo was de bovenliggen partij over 90 minuten. Maar Oene maakte na 6 minuten een hele mooie goal, een mooie aanval over rechts werd goed afgerond door Nick. Otterlo kreeg een aantal goede mogelijkheden om te scoren maar Oene sleepte de overwinning over de streep en dat is ook een kwaliteit. Doordeweeks werd er nog geoefend tegen SEH en daar speelde Oene zijn beste wedstrijd van de voorbereiding. Vooral de 1e helft was het genieten voor de vele toeschouwers. Uitblinker Jasper Mosterd zette Oene met 2 mooie doelpunten op een 0-2 voorsprong. De 1-2 viel meteen na de 0-2 door even niet scherp te zijn. Maar voor rust liep Oene simpel uit naar 1-4, via doelpunten van Wijnand van Eek en Patrick Kers. Na rust was Oene iets minder, maar in de laatste 10 minuten liep het team toch nog verder weg naar 1-6 met doelpunten van Benjan Smit en Jim Schaap. Het slotakkoord van de wedstrijd was voor SEH, 2-6.

En dan de laatste bekerwedstrijd thuis tegen WZC, bij een gelijkspel was Oene zeker van de groepswinst. Bij verlies konden alle 3 de ploegen nog door in het bekertoernooi, maar dat hing af van de uitslagen deze middag. WZC was iets beter in de eerste 15 minuten, maar echte grote kansen bleven uit. In de 17e minuut krijgt WZC een grote kans, Wim Riphagen verspeelt bijna de bal maar vanaf 20 meter schiet de spits van WZC gelukkig naast. In de 25e minuut krijgt Oene de eerste kans, een lange bal van Wim, Wijnand van Eek komt vrij de 16 binnen maar zijn schot mist kracht. Verder gebeurde er niet veel in de 1e helft, beide ploegen hadden veel balverlies en dat kwam het spel niet ten goede.

Na rust een iets betere wedstrijd van beide kanten. In de 47e minuut krijgt WZC een beste kans, Oene stapt verkeerd achterin, de nr.7 heeft vrije doorgang en omspeelt Wim maar de bal belandt teveel naar de zijkant en Wim kan alsnog redding brengen. 5 minuten later krijgt Oene een goede kans, maar het schot wordt geblokt op de 5 meter. Het inbrengen van de nr. 12 bij WZC brengt meteen gevaar; een goede spits met een goede actie maar zijn schot van net buiten de 16 wordt goed gepakt door Wim Riphagen. Het spel golft steeds op en neer en nu is er weer een kans voor Oene, Nick legt goed terug op Stefan Kruitbosch maar zijn schot gaat net over. Oene wordt sterker en krijgt nog een kans via Wijnand van Eek, maar diens inzet is te slap. Weer 2 minuten later brengt de keeper van WZC redding op een inzet van Tristan Kolk. En dan komt WZC in de 70e minuut uit een corner op 0-1, de nr. 7 kan helemaal vrij inkoppen. Oene moet nu vol op de aanval en komt binnen een minuut alweer op gelijke hoogte, Tristan wordt diep gestuurd en gaat alleen op de doelman af, deze komt echter net te laat, tikt Tristan aan en de scheidsrechter wijst terecht naar de stip. Paul van Bussel zorgt voor de 1-1. WZC zet nog een keer aan en moet eigenlijk ook een penalty krijgen maar de scheidsrechter wuift dit weg. Vlak voor tijd krijgen beide ploegen nog een beste kans, eerst scoort WZC bijna maar het schot wordt geblokt en rolt daarna net naast. Aan de andere kant is het Mike van Bussel met een goed schot maar de keeper kan nog net redding brengen.

En zo speelt Oene deze wedstrijd gelijk en bekert het verder. Komende zaterdag is de 1e westrijd van het nieuwe seizoen uit tegen het gepromoveerde Elspeet, een ploeg waar Oene vaak tegen heeft gespeeld in het verleden. Elspeet uit ‘altijd lastig’ zeggen ze altijd in Oene. Voor trainer Edwerd Schuring zal het nog lastig worden met welke 11 hij zal gaan starten, maar we zullen het gaan zien. Als men het niveau van SEH weer weet te halen dan kan het een mooie middag voor Oene worden. Kom om de ploeg aanmoedigen en dan hopen we de 3 punten mee te nemen uit Elspeet.