Op papier was het vandaag een topper tussen de nr.1 en nr.3, maar gezien het spelbeeld deze middag was het dat niet. Oene bleef vrij simpel overeind. Waar het de afgelopen jaren uit bij Hulshorst bijna altijd punten verspeelde, nam Oene vandaag de 3 punten mee. Oene begon vandaag zonder Patrick Kers, Jasper Mosterd, Wijnand van Eek en de lang geblesseerde Gijs Hanekamp en Benjan Smit aan de wedstrijd.

Oene is vanaf het begin de betere ploeg. In de 3e minuut krijgt Oene een grote kans. Jim Schaap legt goed terug op Remco van Huffelen, die vandaag de geblesseerde Jasper Mosterd uitstekend verving. De inzet van Remco gaat net over. Oene krijgt de eerste 7 minuten een aantal corners en uit de laatste corner kan Patrick Kamphuis simpel binnentikken bij de 2e paal. In de 21e minuut volgt dan het eerste schot van Hulshorst, dit gaat hard voorlangs. Tot aan de rust is er geen vuiltje aan de lucht voor Oene, Jim & Yve zijn steeds dreigend via de zijkanten. In de 45e minuut neemt Hulshorst een corner, Wim Riphagen onderschept de bal en met goede bal op Remco van Huffelen volgt een vlijmscherpe counter van Oene. De voorwaartsen van Oene staan weer 1 op 1, Remco speelt zich knap vrij aan de rechterkant, bedient simpel Jesse Teeuwen in de 16 die de 0-2 tegen de touwen schiet.

Na rust is er nog niets aan de hand voor Oene, want de ploeg komt op 0-3 in de 55e minuut. Yve legt de bal goed terug op Stefan Kruitbosch die van 30 meter snoeihard raak schiet in de linker benedenhoek. Het is wachten op een grote uitslag maar in de 60e minuut is het uit het niets ineens 1-3 en is Oene ineens de controle over de wedstrijd kwijt. Het wordt onrustig in het veld, de voorwaartsen houden de bal niet meer in de ploeg en in de 65e minuut is het bijna 2-3. De nr.7 kan vrij schieten in de 16, maar gelukkig schiet hij de bal te gehaast over. Vanaf de 75e minuut trekt Oene het spel weer iets naar zich toe. Remco kan alleen op de doelman af en omspeelt deze ook, alleen rolt de bal daarna over de achterlijn. Weer een minuut later schiet Yve na een mooie actie rakelings naast. In de 77e minuut krijgt Oene weer een grote kans. Nu is Jim Schaap er aan de rechterkant vandoor. Hij ziet eigenlijk niet de vrijstaande Jesse Teeuwen op de rand van de 16 en schiet tegen de keeper aan. In de 80e minuut is er bijna een eigen doelpunt van Andy Kers; een harde voorzet werkt hij bijna in eigen doel. En dan eindelijk in de 84e minuut is de wedstrijd gespeeld. Een snelle counter aan de rechterkant via Yve – de beste man aan Oener kant deze middag -, komt er goed door en bedient de vrijstaande Jim Schaap die goed binnenschiet: 1-4. Vlak voor tijd krijgt Oene nog een beste kans, maar Jim Schaap schiet tegen de keeper. De rebound wordt door Yve naast geschoten.

En zo wint Oene verdiend uit bij Hulshorst en heeft de ploeg na 4 duels nog de volle 100% score. Tot de 1-3 was er voor Oene niets aan de hand deze middag. Na de tegengoal was men even 15 minuten niet bij de les, wat echter onnodig was. Want als je zoveel beter bent als ploeg zijnde mag dit gewoon niet gebeuren. Nu volgende week thuis dan tegen Olympia uit Hasselt. Deze ploeg heeft nog geen enkel punt behaald deze competitie, ze staan nu op een plek waar ze totaal niet thuis horen, dus het is zaak voor Oene om ze niet te gaan onderschatten. We hopen met z’n allen dat Oene na 5 wedstrijden nog steeds de volle 100% score heeft.