Oene heeft er weer 3 punten bij en mag nog een klein beetje hopen op de 3e periode. ZAC verloor namelijk uit bij SWIFT, en met nog 2 wedstrijden te gaan is het gat nu nog maar 2 punten. De andere ploegen die spelen voor de 3e periode, zullen ook nog eens punten moeten morsen. Oene wist wat het vandaag moest doen en WZC ook: beide ploegen moesten winnen; Oene voor de 3e periode of misschien wel plek 2 en WZC voor het ontlopen van de nacompetitie. Oene was vandaag de betere ploeg en dat was ook te zien aan de uitslag.

De eerste minuten is het nog een beetje aftasten voor beide ploegen. In de 14e minuut krijgt WZC een grote kans door te slap ingrijpen door de achterhoede van Oene. De bal valt precies voor de voeten van de nr.7. Gelukkig komt hij met een slap schot in de hoek en kan Wim Riphagen redding brengen. De laatste 30 minuten zijn helemaal voor Oene, dat misschien wel de beste 30 minuten van dit seizoen laat zien. De bal gaat heel goed en snel rond en WZC loopt er maar achteraan. In de 20e minuut kan Jasper Mosterd zomaar alleen op de doelman afgaan, maar de keeper kan nog redding brengen. Weer een minuut later schiet Wiljan van Hell vanaf de 16, maar de keeper van WZC staat op de goede plek. In de 33e minuut is het wel raak. De behendige Jasper Mosterd is voor de zoveelste keer zijn tegenstander te snel af en kan alleen gestuit worden door middel van een overtreding. Deze neemt Jasper zelf en via de onderkant van de lat en de keeper verdwijnt de bal in de goal. Oene laat goed veldspel zien en komt er via een mooie combinatie aan de rechterkant goed door. Mike van Bussel legt de bal bij de 1e paal neer voor de inkomende Wijnand van Eek, maar de bal gaat rakelings naast. In de 44e minuut komt Oene op 2-0. WZC lijdt wel heel gemakkelijk balverlies aan de zijlijn. Jasper Mosterd is 3 man te snel af legt de bal goed breed op Yve Hilberink. Yve kan simpel binnen tikken en zo gaat Oene zeer verdiend rusten met 2-0.

Na rust maakt Oene meteen de 3-0. WZC lijdt wel heel simpel balverlies op het middenveld, Yve Hilberink passeert 2 man en schiet de bal goed binnen. In de 15 minuten die volgen komt WZC bijna terug in de wedstrijd, Oene geeft veel te veel ruimte weg gaat veel te slap de duels in. WZC scoort in de 51e minuut de 3-1 en gelooft er weer een beetje in. De ploeg begint ook beter te spelen en laat een paar aardige aanvallen zien. In de 65e minuut is het bijna 3-2 door weer veel te slap ingrijpen in de achterhoede. De nr.7 kan alleen op de doelman af, maar schiet veel te gehaast over. Daarna wordt Oene weer wakker en trekt het team de wedstrijd weer naar zich toe. In de 75e minuut is er een dot van kans maar Jesse Teeuwen gaat voor eigen succes en schiet naast, terwijl de inkomende Benjan Smit helemaal vrij staat. In de 78e minuut is Yve Hilberink erdoor. Een simpele bal breed op Wijnand van Eek lijkt een 100% kant, maar Yve schiet zelf, de bal op de paal. In de 80e minuut is daar dan eindelijk de 4-1. Patrick Kamphuis staat helemaal vrij bij de 2e paal en kan simpel binnenkoppen na een goede vrije trap van Jasper Mosterd. In de 82e en 88e minuut moet Oene nog 2x scoren, maar Jim Schaap en Benjan Smit missen beide 2 dotten van kansen.

En zo wint Oene deze derby toch wel simpel van WZC. Het klassenverschil was vandaag te groot, WZC kan zich nu gaan richten op de nacompetitie en wij van vv Oene hopen gewoon dat deze mooie club volgend seizoen gewoon 3e klas speelt. Oene speelt volgende week uit bij Hattem en zal daar 3 punten moeten meenemen om in de race te blijven voor de nacompetitie. Dus kom de ploeg massaal steunen net zo als afgelopen zaterdag. Supportersclub bedankt voor de sfeeractie en het fantastische grote spandoek, we hopen dat jullie er zaterdag allemaal weer bij zijn in Hattem.