De kop is er weer af voor het jaar 2019, de eerste wedstrijd zit weer in de benen, en volgende week zaterdag meteen alweer de 1e competitiewedstrijd na de korte winterstop. Het laatste gedeelte van 2018 liep niet zoals men hoopte voor het 1e van Oene. Mede door het grote aantal blessures en een paar mindere wedstrijden staat de ploeg momenteel op een 9e plaats. Nu is het zaak om een goede serie neer te gaan zetten in het begin van 2019. Want het staat allemaal wel heel dicht bij elkaar in deze spannende klasse.

Maar eerst dus de oefenwedstrijd tegen Teuge, dat momenteel gedeeld 4e staat in de andere 3e klasse. Oene begon vandaag met 3 A-Spelers aan de aftrap. De jongens kregen hun kans, omdat er nog een aantal spelers afwezig waren, en ook een aantal geblesseerde spelers keerden terug in de basis na een lange afwezigheid. Oene speelde vandaag een goede oefenwedstrijd in het natte en koude Teuge. In de 8e minuut de eerste dreiging van Teuge, maar Wim Riphagen kan een schot makkelijk pakken. In de 10e minuut de eerste kans voor Oene, uit een afgeslagen corner schiet Stefan Kruitbosch snoeihard op de goal en de keeper kan met moeite redding brengen. In de 16e min is het raak, de goed spelende A-spelers Luuk en Mike zijn betrokken bij de 0-1. Luuk Berkhoff speelt zich knap vrij op het middenveld en stuurt Mike van Zwolle goed weg. Hij schiet hierna tegen de keeper en de rebound is voor Jasper Mosterd. Een minuut later is het meteen 0-2, een goede aanval via de linkerkant, Jim Schaap laat een bal goed lopen en Mike Enderink staat ineens vrij voor de keeper. De keeper kan eerst nog redding brengen maar de rebound is dan voor Jim Schaap. Oene speelt voor rust goed met veel druk op de achterhoede van Teuge en krijgt nog een aantal goede mogelijkheden. De 0-3 wordt nog afgekeurd – wat totaal geen buitspel was -, Jim Schaap schiet nog een keer op de paal en Mike van Zwolle en Jasper Mosterd krijgen beide nog aardige mogelijkheden. En Teuge stelde daar voor rust weinig tegenover.

Na rust gaat het snel want binnen 3 minuten is het ineens 0-4 voor Oene. De 0-3 valt doordat de keeper van Teuge een van richting veranderd schot niet goed kan verwerken, waardoor Mike van Zwolle zijn 1e doelpunt maakt voor Oene. De 0-4 is een mooie aanval via de sterk spelende Patrick Kers aan de linkerkant en het is Mike van Zwolle die zijn 2e maakt. Vanaf de 55e minuut is Oene niet meer zo geconcentreerd, de nr.10 van Teuge kan simpel de 1-4 maken na een aantal keer slap ingrijpen achterin. En in de 65e minuut gaat Wim Riphagen de fout in en is het ineens 2-4. In de 70e minuut maken 2 B-Spelers hun debuut voor Oene, Thomas Pannekoek en Nathan Kamphuis kunnen ook terug kijken op een goed debuut. Beide spelers kregen zelfs nog de kans op een doelpunt. In de 78e minuut is de wedstrijd gespeeld en maakt Jesse Teeuwen de 2-5. In de laatste 10 minuten krijgen beide ploegen nog een paar kansjes maar het blijft bij 2-5 en zo kan Oene met een goed gevoel naar de wedstrijd van zaterdag toe gaan werken thuis tegen Swift. Ook deze ploeg heeft het lastig net als Oene. Swift staat 8e met 1 puntje meer dan Oene. De A-spelers hebben vandaag laten zien dat ze aan de deur kloppen voor het 1e elftal. En dat er een aantal spelers weer terug zijn van een blessure is alleen maar goed. Zaterdag dan gaat het dus weer beginnen thuis tegen Swift, geen makkelijk begin maar als de ploeg met de zelfde instelling speelt zoals tegen Teuge dan…