Oene speelt met 2-2 gelijk uit bij 't Harde - VV Oene

Oene speelt met 2-2 gelijk uit bij 't Harde

Oene speelt met 2-2 gelijk uit bij 't Harde

't Harde 1

2 - 2

Oene 1

Competitie

3e klasse C

Datum

25 november 2023 14:30

Scheidsrechter

G. Smeenk

Accommodatie

Sportpark Schenk
Bovenweg 8
8084PB
'T HARDE
tel. 0525-651860

Vandaag stond de belangrijke uitwedstrijd tegen 't Harde op het programma. 't Harde had 7 punten verzameld en Oene 9, dus bij winst zou Oene goede zaken doen deze middag. In een boeiend duel verdeelde beide ploegen de punten, waarmee beide ploegen niet echt heel veel opschieten. Toch kan ieder puntje in deze competitie nog wel eens belangrijk zijn aan het einde van de rit. We speelden op een zeer drassig veld, waar op bepaalde delen van het veld het eigenlijk best gevaarlijk waren om te spelen. Vooral voor beide goals en op de hoeken van het veld zakte je eigenlijk tot je enkels in het gras/modder. Maar er zou en moest gevoetbald worden op dit veld, terwijl er een mooi kunstgrasveld met verlichting naast ligt. Wat eigenlijk de laatste 15 minuten niet overbodig zou zijn geweest, want het werd al aardig schemerig.

Oene begon vandaag weer met Patrick Kamphuis in de basis, omdat Oene in de achterste linie de meeste problemen heeft met de blessure gevallen. En Oene schoot uit de startblokken deze middag. Binnen 2 minuten was het al raak! Via Jasper Mosterd komt Oene er goed door via de rechterkant. Hij omspeelt 2 man en legt de bal breed op Thomas Pannenkoek. Deze scoort beheerst de 0-1. De 15 minuten die daarop op volgen, had Oene de wedstrijd al moeten beslissen. 't Harde speelde vanaf de 1e minuut een soort van 1 op 1 achterin en hier had Oene veel meer uit moeten halen. Zoals in de 8e minuut; Via een snelle uitval komt Oene eigenlijk met 5 tegen 2 man te staan, maar Oene speelt dit zo slecht uit. En door middel van een kleine overtreding van een Oene speler krijgt 't Harde zelfs nog een vrijetrap mee. Zo zonde, want hier had echt de 0-2 ingezeten. Oene krijgt daarna nog een aantal kleine mogelijkheden, maar steeds is de eind pass niet goed. Na 20 minuten krijgt 't Harde er steeds meer druk op en heeft Oene het moeilijk met de inschuivende nr. 4. Men krijgt ook 2 kleine mogelijkheden, die er net niet in gingen. Maar in de 24e minuut is het wel raak. Een vrijetrap vanaf 30 meter wordt nog wel goed verwerkt door de Oene keeper, maar in de rebound is het raak. In de 27e minuut is het bijna 2-1 voor ’t Harde. Een kopbal gaat gelukkig voor Oene net naast. Het spel golft op en neer deze 1e helft, want 't Harde gaf heel veel ruimte weg. Nu was het weer de beurt aan Oene en het is niet één keer bijna raak via Jasper Mosterd, maar twee keer. Hij wacht net iets lang en kan er tot 2 maal toe de inzet geblokt worden. 

En dan vlak voor rust de grootste kans voor Oene. Het is Patrick Kamphuis die goed mee opkomt via de linkerkant. Zijn voorzet belandt via de lat voor de voeten van Jasper Mosterd en van 3 meter werkt hij met een sliding de bal over. Zo gaan beide ploegen rusten met een 1-1 tussenstand. Er had hier voor Oene veel meer ingezeten, als men de geboden ruimte beter had benut. 

Na rust hetzelfde spelbeeld, beide ploegen die vol op de aanval gaan. Nu is het 't Harde die uit de startblokken schiet, een lange bal van de keeper wordt door de verdediging van Oene totaal verkeerd ingeschat. Twee verdedigers tasten mis en de spits van 't Harde zegt: ‘Dank je wel,’ en scoort de 2-1. Oene moet nu wel weer gaan komen en er ontstaat een leuke 2e helft. Niet met heel goed voetbal, want dat was bijna onmogelijke op dit zware veld. In de 58e min is, na een goede aanval via de rechterkant, Jasper erdoor en de voorzet kan nog net tot corner verwerkt worden door 't Harde. De corner die volgt, is het moment waaruit de 2-2 komt. Het is Kevin Scholten die goed binnenkopt bij de 1e paal. De bal verdwijnt via de 2e paal bijna binnen, maar Jim Schaap geeft laatste zetje en maakt de 2-2. Het laatste kwartier gaan beide ploegen voor de winst. Oene is er twee keer dicht bij. Eerst is het Mike van Zwolle die er aan de rechterkant door is. Zijn voorzet komt bij de vrijstaande Jasper Mosterd terecht. Vanaf 5 meter schiet hij naast, waar misschien een kopbal beter was geweest. Weer een aantal minuten later is het weer net niet raak voor Oene. Het begint nu al aardig donker te worden en in de allerlaatste minuut heeft Oene heel veel geluk. Een schot van de nr. 6 gaat via de lat over en zo houden beide ploegen een puntje over aan dit duel. 

Je moet in deze klasse ieder punt, denk ik, koesteren, maar het Oene-kamp denkt: ‘Hier had veel meer ingezeten deze middag als er beter met de geboden ruimte was omgegaan en de grote kansen had benut.’ En 't Harde dacht denk ik het zelfde, dat er voor hun meer in had gezeten, want ook zij kregen een aantal beste kansen. En dan nog 2 wedstrijden voor de winterstop. Aankomende zaterdag een wel heel belangrijke thuis tegen VSCO. Weet Oene hier de 3 punten te pakken, dan kan men iets meer omhoog kijken en belangrijker is dat we dan meer afstand nemen van de directe degradatie plaatsen. Dus kom de ploeg zaterdag in de laatste thuiswedstrijd van 2023 massaal steunen in dit belangrijke duel.
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!