Oene heeft er weer 3 punten bij en mag nog een heel klein beetje hopen op nacompetitie, maar dan is het wel afhankelijk van een aantal ploegen. Maar je moet gewoon ergens in blijven geloven en dan zien we wel aan het eind van het seizoen waar de ploeg strandt. Voor tegenstander Zwolse Boys stond er vandaag nog veel meer op het spel want bij 3x winst zou men zo goed als zeker een periode pakken. Maar gelukkig voor Oene pakte Oene haar allerlaatste kleine kans. Was het verdiend? Misschien niet helemaal, maar met 10 man en in de 83e minuut de 1-2 door Wijnand van Eek bleven de 3 punten in Oene.

En dan de wedstrijd, Oene had nog heel wat goed te maken na de grote nederlaag tegen Rouveen thuis (1-6). Gelukkig beschikte Oene bijna weer over een fitte selectie. De beide Kersjes deden vandaag weer mee en aanvoerder Patrick Kamphuis kon na lange afwezigheid weer wat minuten maken in de 2e helft. Oene begon heel goed aan de wedstrijd. In de 6e minuut scoort Mike van Bussel een wonderschoon doelpunt, met links op de rand van de 16 krult hij de bal prachtig in de bovenhoek en komt Oene verdiend op voorsprong. En dan meteen daarna krijgt Zwolse Boys wel een heel gemakkelijk gegeven penalty. Jordy wil een voorzet blokken, de bal gaat via zijn voet tegen de onderkant van zijn vingers aan en de scheids ligt de bal op de stip. Maar gelukkig heeft Oene Wim Riphagen en hij stopt de onterechte penalty dan ook goed. Oene voetbalt daarna heel goed mee tegen het sterke Zwolse Boys en komt er af en toe heel gevaarlijk uit, maar steeds trapte de scheids in het vlagsignaal van de grensrechter van Zwolse Boys. In de 11e minuut kan Mike van Bussel na een mooie aanval zomaar alleen op de doelman af, maar de keeper van Zwolse Boys weet nog redding te brengen. Zwolse Boys komt er af en toe goed door via hun uitstekende linksback en de verdediging van Oene had moeite met de goede spits van Zwolse Boys. Maar echte grote kansen bleven uit. Oene kreeg er wel één in de 20e minuut. Eerst is het Stefan Kruitbosch met een half schot vanaf de 16. Zijn inzet komt bij de vrijstaande Jesse Teeuwen maar hij kopt de bal over. Een minuut later volgt een goede aanval via de linkerkant voor Oene. De voorzet die volgt kopt Jasper Mosterd net naast. De laatste 15 minuten zet Zwolse Boys nog een keer aan en in de 40e minuut krijgt de spits een goede mogelijkheid, maar zijn inzet is voor Wim. En dan in blessuretijd van de 1e helft krijgt Zwolse Boys nóg een penalty. De nr.10 speelt de bal netjes door de benen van Andy Kers in de 16 maar kan daarna geen kant meer op. Hij laat zich heel slim vallen met een beetje geschreeuw en weer trapt de scheidsrechter erin en ligt de bal op de stip. De strafschop die volgt wordt nu wel goed binnen geschoten 1-1.

Na rust gebeurt er eigenlijk niet zoveel. Tot de 78e minuut creëren beide ploegen niet zoveel en als het gevaarlijk werd stond de man met de vlag weer te wapperen. In de 63e minuut is de rentree van aanvoerder Patrick Kamphuis. Maar intussen was het spel steeds grimmiger onderling, het lukt niet bij Zwolse Boys en Oene stond gewoon goed achterin. En dan krijgt  Zwolse Boys in de 79e minuut een beste kans, maar gelukkig kon Paul van Bussel de bal net voor de lijn wegwerken. Meteen daarna weer een kans voor Zwolse Boys en weer is het Wim die Oene redt. Daarna prikt een speler van Zwolse Boys een Oene speler expres in het oog en een andere speler spuugt, maar gelukkig houden beide ploegen zich in en de supporters ook langs de kant. Meteen nadat het rustig was krijgt Oene een rode kaart, Wim Riphagen probeert Paul aan te spelen buiten de 16 maar deze bal is veel te kort. Paul kan alleen maar aan de noodrem trekken om de spits van Zwolse Boys net buiten de 16 neer te leggen. De vrije trap die volgt gaat via de muur naast. En dan met 10 man in de 86e minuut een lange trap van Wim, de verdediging van Zwolse Boys grijpt niet in, Wijnand van Eek pikt de bal op en schiet hem onder de uitkomende keeper door: 1-2. De scheidsrechter laat nog een aantal minuten doorspelen en fluit dan af en Oene pakt dan de 3 punten.

De uitslagen op de andere velden waren ook gunstig voor Oene, dus men heeft nog steeds een kleine kans op een prijs aan het einde van de rit. Dit bekijken we gewoon van wedstrijd tot wedstrijd, nu volgende week uit tegen Zalk die hevig aan het strijden is tegen degradatie. Dat zal zeker geen gemakkelijk pot worden, maar speelt de ploeg zoals vandaag, met heel veel passie en wilskracht dan moet het zeker mogelijk zijn om de 3 punten mee te nemen.