Oene heeft thuis niet weten te winnen tegen Hatto Heim. Na een 0-1 achterstand kwam Oene via een penalty op gelijke hoogte. Voor beide ploegen was het duidelijk: om echt bovenin mee te draaien was eigenlijk een overwinning nodig. Maar na 90 minuten stond er denk ik een verdiend gelijkspel op het scorebord, al dachten de blauw gele er anders over in hun verslag. Een wedstrijd met niet echt hoogstaand voetbal verdiende volgens de radioverslaggever dan ook geen winnaar. Beide ploegen zetten meteen hoog druk en dan krijg je een wedstrijd met veel lange ballen. En dat kwam het spel deze middag niet echt ten goede.

De eerste mogelijkheid deze middag is voor Oene. Yve Hilbrink komt er aan de linkerkant op snelheid goed langs, maar zijn inzet gaat net naast. Dan duurt het tot de 25e minuut voor de eerste grote mogelijkheid voor Hatto Heim. Na zeer slordig balverlies van Benjan Smit, 15 meter buiten de het 16-meter gebied, verovert Hatto Heim de bal en komt zo met 3 man in de 16. Gelukkig voor Oene verprutst Hatto Heim deze mogelijkheid. In de 40e minuut gaat een vrijetrap van Jasper Mosterd net naast. En dit was het dan ook de 1e helft.

Na rust valt er meer te beleven voor beide doelen. De eerste kans is weer voor Oene. Na een goede voorzet van de rechterkant scoort Jasper Mosterd bijna met een mooie kopbal, maar de keeper van Hatto Heim pakt hem goed. 3 minuten later neemt de nr. 3 van Hatto Heim een beste vrijetrap, maar Wim Riphagen tikt de bal uit de linker kruising. Meteen aan de andere kant krijgt Oene weer een mogelijkheid. Yve  Hilberink is er weer langs maar weer grijpt de keeper goed in. In de 65e minuut brengt Wim Riphagen zijn eigen verdediging in de problemen. Hij probeert het voetballend op te lossen maar dit leidt tot balverlies. Hatto Heim komt er gevaarlijk door, maar Wim herstelt zijn fout met een knappe redding. In de 70e minuut is het wel raak: een mooie aanval wordt netjes afgerond door de invaller nr.11 en Oene komt 0-1 achter. En net zoals in de uitwedstrijd, waar Oene met 0-2 achter kwam en toen weer terugkwam tot 2-2, gebeurt eigenlijk hetzelfde. Oene gaat alles of niets spelen met Patrick Kamphuis in de spits. Hatto Heim gooide er nog een verdediger bij maar, net zoals in de uitwedstrijd, had Hatto Heim hier geen grip op. En dan komt Oene na een paar kleine plaagstootjes uit het niets in de 80e minuut op 1-1. De ingevallen Wijnand van Eek laat zich slim vallen in een duel en de scheidsrechter wijst na de stip. De penalty wordt daarna feilloos binnengeschoten door Paul van Bussel: 1-1. Oene probeert daarna nog de winnende goal te maken, maar deze wedstrijd verdiende eigenlijk geen winnaar, zoals de radioverslaggever na de wedstrijd vertelde.

Deze wedstrijd thuis had Oene meer voetballend moeten brengen, maar het kwam er deze middag niet uit. En dan moet je gewoon blij zijn met het punt. Nu volgende week uit tegen Olympia, daar is het zaak om de 3 punten wel mee te nemen om echt met de bovenste plaatsten mee te gaan doen. Volgende week is de start van de 3e periode. Als we daar ook een rol in willen spelen, zou het fijn zijn als Oene meteen 3 punten pakt.