Na 2 overwinningen op rij startte Oene met veel zelfvertrouwen aan de wedstrijd, een leuke wedstrijd omdat Hatto Heim vandaag bij een gelijkspel de 1e periode kon pakken. Na 90 minuten stond Oene echter met lege handen en gezien het spelbeeld was dat niet de juiste weerspiegeling van de wedstrijd. Oene verdiende eigenlijk deze middag meer, maar een wel heel lullig gegeven penalty besliste de wedstrijd vandaag.

In de 4e minuut komt Oene al bijna op voorsprong. Een vrije trap vanaf de linkerkant wordt helemaal verkeerd ingeschat door de keeper die helemaal onder de bal doorgaat. Gelukkig voor Hatto Heim gaat de bal net naast de paal achter. Een aantal minuten later krijgt Oene weer een vrije trap vanaf de linkerkant. Nu is het Nick Schurink die de pal perfect indraait. Iedereen mist de bal en weer gaat de bal centimeters naast. In de 12e minuut krijgt Hatto Heim de eerste kans. Via de linkerkant komt de nr.11 erdoor, hij probeert de bal terug te leggen op de 5 meter maar Patrick Kamphuis staat goed opgesteld en onderschept de bal. Oene heeft het beste van het spel de 1e helft en komt er vaak via snelle aanvallen uit. In de 22e minuut is het een mooie aanval via de linkerkant, Patrick Kers geeft een perfecte voorzet op Jim Schaap, Jim kopt hem ook goed op de goal maar de bal belandt op de lat. Het is wachten op de 1-0 voor Oene, Jasper Mosterd is steeds dreigend en in de 23e minuut is er na een snelle uitval een goed schot vanaf 16 meter, maar de keeper van Hatto Heim staat weer in de weg. En zo ook in de 30e minuut. Jasper omspeelt 3 man en schiet vanaf 20 meter op de goal. De keeper kan hem nog net onderuit de hoek tikken. In de 40e minuut schiet Jesse Teeuwen goed op de goal, de bal wordt nog geblokt en de rebound die volgt gaat weer centimeters naast. Hatto Heim krijgt nog een 100% kans in de 42e minuut. Een bal wordt goed terug gelegd op de 5 meter, de goal is leeg maar de aanvaller van Hatto Heim raakt hem verkeerd en schiet liggend op de grond centimeters naast. Hier komt Oene heel goed weg en zo gaan beide ploegen rusten met een 0-0 tussenstand.

Na rust een iets mindere wedstrijd van beide kanten, mede doordat de scheidsrechter de 2e helft vaak warrig floot, wat bij bij beide ploegen irritatie opwekte. Een aantal blessurebehandelingen en wissels kwamen het tempo ook niet ten goede. Maar in de 47e minuut kan Jasper Mosterd alleen op de doelman af gaan, maar zijn inzet is net niet goed genoeg en gaat naast. Maar een minuut later is het dan eindelijk 1-0 voor Oene, eerst wordt een hard schot van Jesse Teeuwen nog geblokt, maar de rebound wordt alsnog hard ingeschoten door Jesse en zo komt Oene verdient op de 1-0. Hatto Heim moest nu wel komen om de periodetitel binnen te halen gezien de standen op de andere velden. En gek genoeg ging Oene na de 1-0 minder voetballen. In de 56e minuut is het alweer 1-1 door een mooie goal van de nr.8. Hij omspeelt 2 man op het middenveld, de achterhoede vergeet op tijd uit te stappen en hij kan zomaar de 16 binnen lopen en daarna simpel scoren. In de 65e minuut volgt een wel heel ongelukkig moment in de 16. Patrick Kers wil een bal wegwerken, schiet tegen een tegenstander aan, de bal die terugkomt gaat via de arm van Patrick Kers en de scheidsrechter legt hem op de stip. Hatto Heim scoort hieruit de 1-2. Normaal gesproken wuift de scheidsrechter zo’n handsbal weg maar deze middag niet. Daarna werd het spel iets harder van beide kanten en het spel golfde op en neer. In de 66e minuut heeft Oene weer pech: Luuk Berkhoff is er door, lobt de bal over de keeper, maar deze belandt via een stuit op de lat en gaat daarna over. Oene zet nog een paar keer vol aan en denkt nog genoeg tijd over te hebben na zoveel wissels en blessurebehandelingen, maar de scheids fluit al na 1 minuut extra tijd af. Voor Hatto Heim snapte hier ook niets van maar was blij dat het afgelopen was en haalde zo de periodetitel binnen. Voor Oene was het zuur om weer met lege handen te staan. De ploeg valt niets te verwijten, Oene was het grootste gedeelte de betere vandaag maar had gewoon in de afronding pech. Oene feliciteert de buurman met het behalen van de 1e periode, het is gewoon een leuke ploeg om tegen de voetballen.

Nu een weekje geen competitie maar een bekerronde tegen zondag 3e klasse Helios. Deze wedstrijd begint zaterdag om 17.00 uur !!! en dan gaan we kijken of Oene de goede lijn kan doorzetten om weer een ronde verder te komen in de beker. De week erop volgt de belangrijke wedstrijd uit tegen Olympia, beide ploegen hebben de punten hard nodig om bij de onderste plaatsen weg te komen. Als Oene het spel kan vasthouden van de laatste weken dan maakt de ploeg echt wel kans om de 3 punten mee te nemen uit Hasselt.

Pupil van de week: Lex Rodijk