De eerste 3 punten in 2019 zijn binnen! Deze waren ook wel hard nodig, want als Oene bij de onderste plaatsen weg wil blijven, moest er vandaag gewoon een goed resultaat behaald worden. Na 90 minuten stond er – na een winderige wedstrijd – een 1-2 eindstand op het scorebord. Oene speelde vandaag een degelijke wedstrijd, verdedigend gaf de ploeg bijna niets weg. Goed voetbal was eigenlijk vandaag niet echt mogelijk met de harde wind.

Oene had de 1e helft de wind mee en ging met 0-2 rusten. De 0-1 kwam eigenlijk ook een beetje door de wind. Want in de 19e  minuut komt Oene met een lange bal van achteruit, die verkeerd wordt ingeschat door de verdediging van Hatto Heim. Jim Schaap let heel goed op, neemt de bal goed aan, omspeelt de keeper en schiet de 0-1 binnen. In de 28e minuut is Mike van Zwolle erdoor aan de linkerkant. Hij geeft de bal hard voor, een verdediger van Hatto Heim krijgt hem tegen de arm en de scheidsrechter kan niet anders dan de bal op de stip te leggen. De penalty wordt goed binnen geschoten door Patrick Kamphuis: 0-2. Hatto Heim probeert het nog wel maar krijgt eigenlijk geen hele grote kansen. Men komt er af en toe gevaarlijk door via de zijkant, maar steeds is de voortzetting niet goed. In de 40e minuut krijgt Hatto Heim een penalty. Patrick Kamphuis heeft zijn handen naar beneden en hij kan ze ook niet afzagen of zo, maar de scheidsrechter trapt er in en geeft wel een heel gemakkelijke strafschop. Gelukkig heeft Oene Wim Riphagen en met een goede reflex slaat hij de penalty uit de goal. En zo gaat Oene rusten met een 0-2 tussenstand.

Na rust zal je verwachten dat Hatto Heim met de wind in de rug vol zal gaan aanvallen, maar dat gebeurt eigenlijk niet. Oene blijft simpel overeind, komt er zelf af en toe snel uit maar krijgt ook geen grote kansen. In de 57e minuut kan een schot van een aanvaller van Hatto Heim makkelijk gepakt worden door Wim. En in de 58e minuut krijgt Jim Schaap een kans, maar zijn inzet is veel te slap. In de 76e minuut komt er een goal uit het niets, zoals Oene deze ook maakte in de 1e helft. De laatste man van Hatto Heim werd hiervoor al in de spits gezet met zijn lengte. Ook nu komt er een lange bal van achteruit, deze wordt verkeerd ingeschat door de verdediging van Oene, Paul en Wim kijken elkaar aan, de nr. 3 zegt dank je wel en kopt hem over Wim heen: 1-2.  De 15 minuten die daarna volgen blijft Oene eigenlijk heel simpel overeind. Er is nog wel een naar moment als Paul van Bussel en de nr.3 van Hatto Heim hard met de hoofden tegen elkaar komen. Beide spelers kunnen niet meer verder. Paul van Bussel komt er nog het beste vanaf, maar de nr.3 moet naar het ziekenhuis en zal later met 6 hechtingen weer naar huis mogen. Vanaf Oener zijde sterkte met het herstel. De resterende 8 minuten gebeurt er eigenlijk niets meer en zo heeft Oene de eerste 3 punten binnen van 2019. De ploeg klimt hierdoor weer een paar plaatsjes.

Het collectief was vandaag uitstekend en het gemis van Jesse Teeuwen was gelukkig niet zichtbaar, want zijn vervanger deed het uitstekend. Nu volgende week thuis tegen hekkensluiter CSV 28, deze ploeg moet Oene zeker niet gaan onderschatten want de 1e wedstrijd werd er wel gewonnen, maar vandaag speelde CSV toch knap gelijk tegen koploper ZAC. Oene zal met dezelfde instelling het veld in moeten gaan zoals vandaag tegen Hatto Heim. Als de ploeg weer weet te winnen, dan kan men zomaar weer een paar plaatsjes stijgen, want het staat allemaal wel heel dicht bij elkaar in deze klasse.