Het was een wedstrijd met heel weinig kansen voor beide ploegen. Hattem kwam duidelijk voor een puntje en Oene was deze middag niet bij machte om een opening te vinden. Beide ploegen misten deze middag een handvol spelers door blessures, en de wind was ook nog een grote tegenstander. Want beide doelpunten waren eigenlijk 2 zondagsschoten van 30 meter die met de wind mee een lastige prooi waren voor de keepers.

Oene begon goed aan de wedstrijd en had eigenlijk de eerste 15 minuten wel een doelpunt verdiend, want het kreeg 2 aardige kansen. In de 13e minuut is Jim Schaap erdoor aan de rechterkant. Hij legt de bal net niet goed terug op de inkomende Yve Hilberink. Weer 5 minuten later is het Yve die er goed doorkomt aan de linkerkant. Hij legt de bal goed voor en Jim Schaap komt inglijden. De keeper kan redding brengen, maar Jordy Horstman stond naast Jim helemaal vrij en kon de bal eigenlijk simpel binnenschieten. Na 20 minuten begint Oene steeds slordiger te spelen en ineens is het 0-1 in de 22e minuut. Een bal wordt zomaar ingeleverd recht voor de goal, de nr.7 bedenkt zich niet en schiet met de wind in de rug snoeihard raak onderin de hoek. In de 36e minuut krijgt Hattem nog een corner. De nr. 12 kan zomaar vrij inkoppen bij de 2e paal maar gelukkig gaat deze bal over.

Na rust heeft Oene de wind mee. De ploeg heeft de 2e helft van alles geprobeerd maar Hattem bleef heel verdedigend spelen en Oene kwam er eigenlijk niet echt doorheen. In de 52e minuut is het Wiljan van Hell met een mooie actie, maar hij wacht veel te lang met schieten en verspeelt de bal simpel. In de 68e minuut krijgt Hattem een grote kans, door heel simpel balverlies achterin bij Oene. Een breedtebal op 30 meter van de goal kan worden opgepikt door de nr. 7, hij gaat op de goal af maar geeft hem opeens breed. Deeze bal is te onzuiver en weg is deze grote kans. De laatste 20 minuten speelt Oene alles op niets met Patrick kamphuis als strohalm voorin en dat had wel effect. Oene werd veel dreigender en kreeg ook een paar kleine kansjes. In de 92e minuut valt uit het niets de 1-1. Nu is het Paul van Bussel met een afstandsschot van 30 meter, de keeper heeft de bal niet klem en in de rebound kan Patrick Kamphuis de 1-1 binnenschieten.

Met 1-1 schieten beide ploegen niet veel op want het gat met de bovenste 2 plaatsen wordt weer groter. Maar een punt in blessuretijd is altijd nog beter dan helemaal niets. Oene speelde vandaag niet haar beste wedstrijd maar toonde in de 2e helft wel veerkracht. Alleen als je het voordeel van de wind hebt de 2e helft moet je er wel iets meer gebruik van maken, want 1 schot in de laatste minuut is veel te weinig en er waren gewoon momenten waar het wel kon maar men koos voor een andere oplossing. Nu volgende week nog 1 wedstrijd uit tegen VSW, deze ploeg heeft 2 punten minder dan Oene dus het is van groot belang om de 3 punten mee te nemen naar Oene om er toch nog een beetje bij te staan bij de bovenste plaatsen. En daarna is er gelukkig de winterstop tot half januari en dan is het te hopen dat de ziekenboeg helemaal leeg is.

Pupil van de week: Maik Kieskamp