Oene heeft voor een bekerstunt gezorgd door 1e klasser Heino uit te schakelen na strafschoppen. Na een wat mindere periode in de competitie en een aantal blessures speelde Oene op donderdagavond tegen Heino. Oene startte weer met de fitte Wim Riphagen in de goal en speelde iets anders dan normaal. Om nu vol op de aanval te spelen tegen deze ploeg zou zelfmoord zijn geweest. Oene speelde vandaag weer als vanouds als ploeg zijnde. Iedereen deed een stapje extra voor elkaar en dan zie je dat je het een 1e klasser heel moeilijk kunt maken als een goal uitblijft.

De 1e helft had Heino veel meer balbezit, maar de ploeg kreeg eigenlijk geen grote uitgespeelde kansen. Het was eigenlijk steeds dezelfde opbouw. Men probeerde steeds de vrije man aan de zijklanten te vinden en dat lukte ook wel, maar de laatste bal voor de goal kon meestal makkelijk verdedigd worden door de Oener defensie. De eerste 30 minuten had Heino een aantal schietkansen vanaf de 16 maar steeds waren deze niet echt gevaarlijk. In de 30e minuut krijgt Heino de eerste echte grote kans. De linksback komt goed mee op en legt goed terug . De inzet die daarna volgt gaat net naast. De laatste 10 minuten komt Oene er af en toe brutaal uit en krijgt de ploeg ook een mogelijkheid in de 36e minuut. Een inzet van Jim Schaap kan nog net worden geblokt. En dat was het dan ook wel de 1e helft, de snelle goal voor Heino bleef uit en Oene bleef simpel overeind.

Nog 45 minuten volhouden en dan gokken op de penalty’s, want hoe langer de goal uit zou blijven hoe ongeduldiger de ploeg uit Heino zou worden. En dat gebeurde ook de 2e helft. Heino had veel meer balbezit en de ploeg kreeg nu een drietal grotere kansen. Maar een kopbal werd gelukkig naast gekopt, een inzet van dichtbij werd goed gepakt door Wim Riphagen en een vrije schietkans van 11 meter ging rakelings naast. Met nog een kwartier te gaan werd de ploeg uit Heino geïrriteerd, want men kwam er niet doorheen. Oene beet zich goed vast in de tegenstander en kwam er het laatste kwartier een paar keer gevaarlijk uit. In de 78e wel of geen buitenspel voor Jim Schaap, de uitstekend fluitende scheidsrechter floot omdat de grensrechter vlagde, maar dit was zeer twijfelachtig. En in de 83e minuut kan Yve Hilbrink vrij aanleggen voor een schot maar hij schiet te gehaast en de keeper kan redding brengen. De laatste 10 minuten geeft Oene helemaal niets meer weg en na 90 minuten fluit de scheidsrechter af en is het alles of niets in de penaltyreeks die volgt. En ja hoor, Wim Riphagen stopt 2x een strafschop en Oene mist er geen 1 en bekert verder!

Een geweldige avond voor vv Oene, de ploeg heeft het collectief heel goed gedaan en met het gehele elftal ervoor gevochten en dan zie dat Oene een moeilijk verslaanbare ploeg is. Waar het de laatste drie weken even iets minder ging, kan de ploeg hier op verder bouwen. Je moet tegen dit soort ploegen hopen dat er niet snel een goal valt en dat gebeurde gelukkig voor Oene. En dan is het mooi om te zien hoe de ploeg overeind is gebleven. Nu even een weekje genieten en dan zaterdag de topper tegen ZAC uit Zwolle. Hopen dat er deze week weer 2 geblesseerde spelers kunnen aansluiten en dan net zoals tegen Heino, er met de gehele ploeg vol voor gaan. Dan kan er ook daar een mooi resultaat behaald worden, dus geloof erin en dan zien we wel na 90 minuten daar.