Na 90 minuten voetbal waren er vanmiddag 10 doelpunten gevallen. Dit soort uitslagen kom je meestal bij korfbal tegen, maar vanmiddag kreeg het publiek in Oene waar voor zijn geld. Oene speelde vandaag haar 2e bekerwedstrijd. De eerste werd winnend afgesloten vorige week tegen Vevo (2-3).

Oene begon vandaag uitstekend. Binnen 13 minuten stond er al 3-0 op het scorebord. En alle doelpunten kwamen voort uit mooie aanvallen. In de 6e minuut is Jim Schaap erdoor, na een mooie steekbal scoort hij de 1-0. 5 minuten later – Oene is heer en meester op het veld – een mooie aanval via de linkerkant. Een perfecte voorzet van Patrick Kers, Jesse Teeuwen kiest goed positie voor de goal en schiet bij de 2e paal de 2-0 binnen. En in de 13e minuut is het al 3-0 voor Oene, nu een mooie aanval via de rechterkant. Jasper Mosterd krijgt een perfecte bal van Berthold Gerrits en Jasper is erdoor. Hij geeft een goeie bal voor op de inkomende Jesse Teeuwen en die schiet goed binnen. Iedereen denkt aan een hele gemakkelijke middag, maar dat wordt het toch niet helemaal. Oene begon slordiger te spelen en in de 15e minuut staat het ineens 3-1. Oene lijdt balverlies op het middenveld, alles ligt open en de spits van HTC scoort. In de 20 minuten die volgen is Oene heel onrustig aan de bal. HTC neemt de regie over zonder echt heel gevaarlijk te worden. Maar steeds is men gevaarlijk met hun snelle voorhoede en de verdediging van Oene stond een aantal keer niet goed. En dan vlak voor rust is het ineens 4-1 voor Oene. HTC lijdt balverlies op het middenveld. Alles ligt open en Jasper Mosterd kan alleen op de doelman af en scoort beheerst.

Na rust begint HTC sterk met een vrijetrap die rakelings naast gaat. Na een aantal waarschuwingen staat het achterin niet goed. Met een steekbal kan de nr. 9 zomaar vrij op het Oener doel af en scoort hij de 4-2. In de 55e minuut krijgt Jim Schaap een perfecte bal, maar hij neemt deze verkeerd aan en de keeper kan ingrijpen. 5 minuten later is het wel raak, een schot van randje 16 van Andy Kers wordt los gelaten door de keeper en in de rebound scoort Jasper Mosterd de 5-2. De doelpunten volgen elkaar deze middag snel op want 4 minuten later is het alweer 5-3. HTC is erdoor met een steekbal aan de rechterkant en de voorzet die volgt kan simpel worden binnengelopen door de nr. 8. Een kwartier voor tijd komt Oene op 6-3. Weer laat de keeper een schot los en nu scoort Harmen Nooteboom uit de rebound. In de 86e minuut scoort HTC de 6-4 na onnodig balverlies voorin. Oene laat zich weer verrassen met een diepe bal en de spits schiet raak.

Genoeg doelpunten deze middag en de 2e overwinning in de beker. Aanvallend zag het er goed uit deze middag maar verdedigend stond het een paar keer niet goed. Oene zal dat volgende week beter moeten doen tegen Berkum 2, maar verdedigen doe je met de hele ploeg en daar ontbrak het vandaag een aantal keer aan. Het was een leuke pot voetbal voor het publiek deze middag, ze kregen in ieder geval waar voor hun geld met de 10 doelpunten.