Oene heeft thuis terecht de derby verloren tegen Vios. Waar het in de uitwedstrijd Vios goed partij kon bieden en het na 90 minuten 2-2 stond, ging Oene in de thuiswedstrijd eigenlijk kansloos ten onder. Oene kon geen grip krijgen op de wedstrijd en was eigenlijk steeds een stapje te laat in de duels om er een echte wedstrijd van te maken. Vios speelde eigenlijk ook niet groots en creëerde ook niet heel veel kansen maar was wel de bovenliggende partij deze avond.

Over de kansen kunnen we de 1e helft heel kort zijn. Vios scoort in de 15e minuut een goal uit het boekje. Een snelle aanval over rechts, de bal komt voor, de nr. 7 neemt de bal ineens en schiet zeer fraai binnen. Oene krijgt één klein kansje in de 1e helft, maar de kopbal van Jesse Teeuwen gaat naast. In de 42e minuut kan de nr. 7 weer vrij inkoppen na een voorzet van de linkerkant, maar deze bal gaat net naast.

In de 2e helft probeert Oene wel om meer in de duels te komen en dat lukt ook een klein beetje, maar Vios krijgt het niet echt moeilijk. Het was wel spannend want Vios maakte de 0-2 niet en dan weet je het maar nooit, volgens de Vios trainer. Oene krijgt drie kleine mogelijkheden, allemaal balletjes die in de 16 blijven liggen, maar Oene schiet drie keer over. Vios speelt het eigenlijk ook niet goed uit in de 2e helft. De ploeg is tot aan de 16 beter aan de bal maar Oene haalt steeds goed de voorzet eruit. In de 87e minuut krijgt Oene een uitgelezen kans met een vrije trap op 18 meter van de goal, maar deze gaat hoog over. In de 95e minuut is de wedstrijd gespeeld, een counter van Vios wordt nog goed gepakt door Wim Riphagen, maar de bal komt in de daaropvolgende kluts precies voor de voeten van een Vios speler. Deze legt simpel breed en scoort de 0-2.

Een terechte nederlaag voor Oene, jammer dat Oene er voor het vele publiek geen wedstrijd van kon maken. Zaterdag wacht weer een belangrijke wedstrijd, uit tegen de koploper en daar is Oene echt niet kansloos. De ploeg heeft er nog wat recht te zetten na de onverdiende nederlaag thuis in het begin van het seizoen. Hatto Heim speelt de laatste weken niet zo best volgens de berichten en pakt de punten steeds in de slotfase. Het is aan Oene om daar verandering in te brengen. De laatste jaren weet Oene uit tegen Hatto Heim vaak de punten mee te slepen. Dus we gaan het zien, en de wedstrijd tegen Vios moeten we maar snel vergeten.

Pupil van de week: Mika Stegeman