Oene 1 is uitgeschakeld in de beker door hoofdklasser SDC Putten. Oene verloor thuis met 0-4.

Oene hield goed stand in de 1e helft, de ploeg hield de ruimtes goed klein en kwam er af en toe gevaarlijk uit. Dat de hoofdklasser het betere van het veldspel had was te verwachten. Maar oud-doelman van SDC Putten Wim Riphagen hield de 1e helft zijn doel schoon en had een paar knappe reddingen. Vlak voor rust kwam Oene er een paar keer gevaarlijk uit. En als Jim Schaap iets meer overzicht had gehad bij een uitval, dan had Oene misschien wel stiekem met een 1-0 voorsprong kunnen gaan rusten. Waar een voorzet op de mee op gekomen Wijnand van Eek wellicht een betere oplossing was geweest, schiet Jim zelf en de bal verdwijnt naast. Maar een 0-0 ruststand is natuurlijk helemaal niet verkeerd.

Na rust probeert Oene zo lang mogelijk de gelijke stand vast te houden, maar in de 51e minuut komt Oene wel heel ongelukkig op een 0-1 achterstand. Benjan Smit probeert een bal te blokken en de bal verdwijnt over Wim Riphagen in de goal. En als de 0-2 iets later ook valt, is de wedstrijd gespeeld. Opnieuw een ongelukkig moment: een vrije trap gaat via een rug zo langs de doelman van Oene. In de 15 minuten die daarna volgen, ontspint zich een leuke pot voetbal. Oene probeert nu zijn eigen spelletje te spelen, gaat hoger druk zetten en komt er af en toe goed uit met goed voetbal. In de tegenstoot is de ploeg uit Putten levensgevaarlijk. Oene krijgt nog een beste mogelijkheid uit een schitterende vrije trap van Stefan Kruitbosch, die rakelings over de kruising gaat. En uit een paar hoekschoppen krijgt de ploeg nog een paar kleine mogelijkheden. Dat Putten in de laatste 10 minuten nog 2x scoort, mag de pret niet drukken.

Oene speelde naar behoren tegen deze hoofdklasser en heeft zich goed verweerd met de middelen die de ploeg heeft. Ondanks het verlies was dit toch een mooie ervaring voor de ploeg. Oene kan zich nu weer gaan richten op de competitie, komend weekend hebben de spelers vrijaf. Daarna volgt volgende week weer een thuiswedstrijd tegen ZAC. Dit is een belangrijke wedstrijd, want bij winst neemt men toch echt afstand van de onderste ploegen.

Voor de  Stichting ‘handen samen voor Angola’ is het mooie bedrag van € 175 opgehaald. Alle geefsters en gevers hartelijk dank!