Als de trainer van Swift na de wedstrijd zegt ‘sorry, dit zijn 3 gestolen punten’ dan is het heel erg zuur voor Oene. Oene had de 1e helft het duel al moeten beslissen. De ploeg kreeg wel 7 100% kansen die allemaal niet werden verzilverd, en dan ga je in de 80e minuut door een vrije trap de bietenbrug op. De volgepakte tribune ging er eens goed voor zitten deze middag. Oene bestond 70 jaar en de spelers gingen er vol voor om de vereniging een mooi cadeau te schenken.

Oene schiet uit de startblokken. In de 4e minuut kan Wijnand van Eek al alleen op de doelman af. Hij omspeelt de doelman maar komt net niet goed uit zodat deze grote kans om zeep wordt geholpen. Daarna volgt een mooie aanval van Swift. Swift beschikt over een goed ingespeelde ploeg met heel veel beweging op het middenveld en in de voorhoede. Swift komt er goed door over links.  De voorzet kan nog net worden geblokt door een verdediger van Oene, want bij de 2e paal staat de spits van Swift al klaar om de bal binnen te schieten. Beide ploegen spelen met volle druk vooruit en er ontstaat een spannende wedstrijd. In de 11e minuut is het dan wel raak voor Oene. Youri Schuring zet goed druk op de laatste man van Swift, deze verspeelt de bal, Wijnand kan daarna vrij op de doelman af en scoort de 1-0. Na een minuut of 30 komt Swift beter in de wedstrijd. Men vindt elkaar net iets gemakkelijker dan Oene maar echte grote kansen blijven uit. Oene is op dat moment heel onrustig aan de bal en denkt steeds te vaak diep, wat lijdt tot veel balverlies. Maar het is Oene dat in de 38e minuut bijna op 2-0 komt. Jim Schaap krijgt een beste kans maar de keeper ligt in de weg. De rebound van Jesse Teeuwen gaat rakelings naast. In de 42e minuut lijdt Oene weer simpel balverlies voorin, een onnodige bal diepe van de achterhoede van Oene wordt onderschept waarna alles open ligt bij Oene. Met 2 passes komt Swift in de 16 en de spits rondt het goed af: 1-1. In de 44e en 45e minuut moet Oene de 2-1 en 3-1 maken. Eerst wordt een kopbal van Wijnand van Eek van de lijn gehaald. Een minuut later staat Jim Schaap helemaal vrij in de 5 meter en kopt over.

Beide ploegen maakten er de 1e helft een boeiend gevecht van met een moordend tempo. Na rust volgt een mindere 2e helft van beide kanten. In de 55e minuut een bal op de lat van Swift. En 10 minuten later schiet Wijnand op de paal. Met nog een kwartier te gaan zie je dat beide ploegen moe worden en is het wachten op een goal. Die komt er ook bijna via Jim Schaap, maar zijn kopbal van dichtbij gaat via de lat over. En dan in de 80e minuut krijgt Swift een vrije trap op de rand van de 16. Deze wordt netjes binnen geschoten en Swift komt op 1-2. Oene zet nog een keer vol aan en gaat 1 op 1 spelen. Oene komt in de 90e minuut bijna op 2-2.  Jim Schaap is iedereen te snel af en  denkt te gaan scoren, maar zijn inzet rolt via de paal weer het veld in.

En zo verliest Oene deze wedstrijd onnodig. Het enige wat je de ploeg kan verwijten is het missen van een groot aantal opgelegde kansen. Oene speelde met passie tegen een goede ploeg, creëerde veel kansen en schotelde het publiek een leuke pot voetbal voor. Dan zit het soms tegen en is het sneu dat het eindresultaat niet in het voordeel van Oene is. Dan maar volgende week uit tegen Reaal Dronten een goed resultaat neerzetten en de 3 punten weer naar Oene meenemen.