Oene heeft vandaag gedaan wat het moest doen. In de strijd tegen handhaving speelde het vandaag tegen ESC uit Elburg dat op de ranglijst 1 puntje meer had dan Oene. Dus het was vandaag van groot belang om de 3 punten in Oene te houden. Bij winst krijg je tenslotte weer aansluiting bij de middenmoot, en bij een nederlaag blijf je gewoon onderin hangen.

Vergeleken met vorige week hadden we gelukkig weer meer keus, een aantal mensen waren terug en uitgerust van een weekendje weg en Oene begon redelijk aan de wedstrijd. De eerste helft was het vooral aftasten bij beide ploegen en waren kansen zeer schaars. ESC kreeg 2 goede mogelijkheden maar gelukkig beschikt Oene over een uitstekende doelman. Oene zelf kreeg ook 2 goede mogelijkheden. Eerst had het misschien wel een penalty verdiend door het onbesuisd uitkomen van de doelman. Hij moest zich daarna laten vervangen met misschien wel een gebroken sleutelbeen. De reserve doelman was toch wel van een minder niveau en daar profiteerde Oene vooral de 2e helft van. Vlak voor rust houdt deze doelman Oene nog wel van scoren af en zo gaan beide ploegen rusten met een 0-0 tussenstand.

Na rust een heel andere wedstrijd met heel veel kansen. Meteen na rust moet Oene op 1-0 komen. Nick is erdoor aan de linkerkant, komt de 16 binnen en schiet hard voorlangs waar een balletje breed op de vrijstaande Jim Schaap een betere optie was geweest. In de 55e minuut een goede kans voor ESC: de nr. 11 komt er via een snelle counter door maar Wim Riphagen grijpt goed in. En dan beslist Oene binnen 5 minuten de wedstrijd. Eerst kopt Jasper Mosterd in de 59e minuut uit een voorzet van Jim Schaap goed raakt. 2 minuten later maakt de teruggekeerde Patrick Kamphuis – na 6 weken aan de kant te hebben gestaan met een gebroken teen – de 2-0.  Weer is het Jim Schaap die er via een snelle uitval aan de linkerkant door is en de vrijstaande Patrick aanspeelt in de 16. Deze blijft koel en plaatst de bal simpel onder de doelman door. In de 64e minuut is de wedstrijd al gespeeld, ESC is aan het knoeien achterin, men durft niet meer terug te spelen op de onzekere doelman en probeert een bal weg te schieten. Maar de verdediger schiet tegen een eigen speler aan, Patrick Kamphuis krijgt de bal zo in de voeten en kan daarna simpel scoren. De grensrechter probeert nog wel te vlaggen voor buitenspel maar de goed leidende scheidsrechter heeft het heel goed gezien en keurt de goal terecht goed. ESC wordt in deze fase helemaal overlopen en mag van geluk spreken dat Oene een aantal dotten van kansen onbenut laat, anders was de score heel hoog uitgevallen. Jim en Jesse krijgen beide 100% kansen maar vergeten de trekker over te halen. In de 74e minuut doet de ingevallen Mike van Zwolle eigenlijk alles goed, hij omspeelt de keeper maar een inglijdende speler kan op de doellijn nog redding brengen. In de 80e minuut speelt Jasper Mosterd aan de rechterkant 3 man uit en schiet daarna van randje 16 goed raak. ESC is het laatste half uur helemaal niet meer gevaarlijk en in de laatste 5 minuten krijgt Oene weer 2 100% kansen. Eerst gaat Jim Schaap alleen op de doelman af, maar de keeper brengt redding. Jesse Teeuwen kan vrij schieten op een teruggelegde bal op 11 meter maar schiet hard over.

De 3 punten blijven in Oene na een goede 2e helft waar het ESC op een hele grote nederlaag had kunnen trakteren, maar 4-0 is ook een uitstekende uitslag. De ploeg stijgt nu weer 2 plekken. Volgende week uit naar HTC dat een ruime nederlaag leed uit bij Hattem. En Oene heeft nog wat goed te maken na de onnodige nederlaag thuis waar het een aantal kansen onbenut liet en HTC via een paar uitvallen wel wist te scoren. Weet Oene weer de 3 punten mee te nemen dan komt het op 1 puntje van HTC dus het is wederom een zeer belangrijke wedstrijd voor de Rood Witten.