Oene heeft de volle 100% score in de competitie, alleen ZAC kan nog op gelijke hoogte komen als die de inhaalwedstrijd winnend weet af te sluiten. Vandaag speelt Oene tegen Zalk in een wedstrijd met weinig kansen. Vooraf wisten we dat Zalk veelal de lange bal hanteert en dat kwam ook uit vandaag. Over de 1e helft kunnen we kort maar krachtig zijn. 2 kansen voor Oene en een halve voor Zalk.
In de 7e minuut moet Oene op 1-0 komen, Yve zet best voor en Jim Schaap kan vrij inkoppen, maar hij mist vanaf 5 meter. Daarna gebeurt er eigenlijk niet zoveel, de aanvoerder van Zalk eist steeds de bal op, probeert met een lange bal een medespeler te bereiken en dan via de 2e bal gevaarlijk te worden. Oene had dit goed onder controle en gaf bijna niets weg. Maar in de omschakeling was het vandaag niet goed genoeg. Door te weinig beweging en steeds onnodig balverlies was het een 1e helft om snel te vergeten. Beide ploegen kregen het laatste kwartier nog een klein kansje en dat was het dan ook.
Na rust schiet Oene uit de startblokken en zet het meteen vol druk. Zalk heeft het daar moeilijk mee. Stefan Kruitbosch opent met een prachtige goal de score, een schot van 25 meter vliegt in de kruising en de wedstrijd. Nu moet Zalk wel komen en meer ruimte weggeven, maar 3 minuten later is het al 2-0. Yve kopt een bal goed door, Jesse Teeuwen pikt hem op, omspeelt 2 man en de keeper en loopt de bal simpel binnen. Iedereen denkt aan een grotere uitslag maar in de 59e minuut is het ineens 2-1. Na een ingooi staat men niet goed bij Oene, waarna een corner volgt. Daaruit lopen 2 man van Oene tegen elkaar aan, de bal valt bij de 2e paal met een kluts voor de voeten van de spits van Zalk en deze scoort dan ook simpel. De 30 minuten die dan nog volgen is Oene veel meer in balbezit. Een aantal keer komt men er goed door maar de voortzetting is dan net niet goed. Zalk krijgt nog 1 goede mogelijkheid en scoort ook nog, maar de goed leidende scheidsrechter keurt hem af wegens buitenspel. In de 93e minuut scoort Jordi Horstman de bevrijdende 3-1 uit een counter. Zalk denkt dat het buitenspel is maar Jordi blijft keurig achter de bal en schiet hem goed binnen.
En zo wint Oene dan ook haar 3e wedstrijd. Het was een lastige, omdat Zalk niet echt wilde voetballen en veel de lange bal speelde en van daaruit gokte op de 2e bal. Oene had het goed onder controle en gaf bijna niets weg. Aanvallend kon het vandaag wel iets beter. De beide buitenspelers zaten niet echt in de wedstrijd, maar gelukkig heeft Oene genoeg andere spelers die een doelpunt kunnen maken. Nu volgende week uit naar Hulshorst dat 2 punten minder heeft dan Oene, dus je kunt al praten van een heuse topwedstrijd in de deze klasse. Wint Oene uit dat is het gat met Hulshorst al 5 punten, dus kom de ploeg weer massaal steunen zoals in elke wedstrijd.

Pupil van de week is Wesley Scholten