Oene heeft er weer 3 punten bij en blijft hierdoor volop mee doen voor de nacompetitie. Het ging vandaag niet heel gemakkelijk. In de 80e minuut viel toch wel de zeer verdiende 1-0. VSW was naar Oene gekomen om de bus te parkeren en wilde totaal niet voetballen. De 1e helft probeerde de ploeg het nog wel, maar de 2e helft is men geen 1 keer echt gevaarlijk geweest: de Oener doelman heeft in 90 minuten 2x moeten ingrijpen.

Oene begon weer met een handvol afwezigen aan de wedstrijd en speelde de 1e helft in een veel te laag tempo. Oene was zeer slordig aan de bal, het duurde tot de 17e minuut tot het eerste schot op goal. Een inzet van Jim Schaap was een prooi voor de goede doelman van VSW. In de 21e minuut het eerste schot van WSV, de doelpoging van de nr. 7 ging naast. Zoals al gezegd speelde Oene slordig aan de bal. Een aantal moment kon men er goed uitkomen na een onderschepping, maar dan was de voortzetting net niet goed: een bal niet in de loop meegeven maar achter de man. Het laatste kwartier van de 1e helft kwam Oene beter in de wedstrijd. Eerst is het Jesse Teeuwen die de 1-0 op de schoen heeft; hij krijgt de bal goed mee in de 16, maar wacht veel te lang met afwerken en de inzet kan simpel geblokt worden. Weer een aantal minuten later een snelle uitval via Jasper Mosterd; zijn inzet van de 16 meter gaat rakelings over. En dan in de 42e minuut een heel belangrijk moment: Oene scoort via Jim Schaap, maar de grensrechter steekt de vlag in de lucht en de scheidsrechter keurt deze goal af. Jim Schaap startte echter nog achter de verdediger vandaan en er staan zelfs nog 3 verdedigers die het buitenspel opheffen. Maar de scheidsrechter kon niet anders dan de goal afkeuren want hij heeft geen beschikking over het mooie VAR systeem. En zo gaan beide ploegen rusten met een 0-0 tussenstand.

In de rust gaf de trainer aan dat het tempo omhoog moest, anders kom je er gewoon niet door. Je zag zelfs aan het einde van de rust dat een aantal spelers van VSW er eigenlijk al een beetje doorzat conditioneel. Oene begint goed aan de 2e helft en VSW gaat nog verder achteruit lopen zodat het voor Oene nog lastiger wordt om erdoor te komen. In de 46e minuut krijgt Oene meteen een kans, maar het schot van Jasper Mosterd gaat rakelings over. Even later heeft de keeper moeite met een goed schot van Stefan Kruitbosch vanaf 20 meter. Jim Schaap komt net te laat voor de rebound. VSW komt er helemaal niet meer uit, steeds meer spelers zitten er doorheen en de topscoorder van VSW vind het allemaal wel goed en doet geen stap extra meer. In de 70e minuut draait Mike van Bussel goed weg op de 16, maar zijn inzet gaat ook weer rakelings over. En dan eindelijk in de 80e minuut de zeer verdiende 1-0 voor Oene. Het moet uit een vrije trap van Jesse Teeuwen komen, de bal ligt op 20 meter en hij plaats hem precies onderin de hoek. VSW krijgt nog 1 mogelijkheid in de 85e minuut. Een vrije trap net buiten de 16, de nr. 10 schiet hem gelukkig in de muur. En Oene krijgt nog 1 beste mogelijkheid. Uit een corner schiet Jesse Teeuwen – je raadt het al -ook rakelings over.

En zo heeft Oene er dan weer 3 punten bij. De uitslagen waren deze middag zeer gunstig voor Oene, want een aantal ploegen boven Oene verloren hun wedstrijd. Nu volgende week uit tegen Hattem, wat voor Oene zeker geen gemakkelijke pot zal worden. Het is voor Oene zaak dat er beter aan de bal gespeeld zal worden en dan ook de juiste keuzes gemaakt worden, want Hattem heeft de punten hard nodig om de nacompetitie te ontlopen.

Pupil van de week: Tijn Schuitert