Oene heeft een onnodige nedelaag geleden bij ESC, op karakter sleepte ESC de 3 punten over de streep. Oene begon vandaag aan de wedstrijd zonder de geschorste Patrick Kamphuis na de rode kaart van vorige week.

Oene begon goed met in de 6e minuut een hard schot van Benjan Smit, dat nog net geblokt wordt op de 5 meter lijn. Na 10 minuten krijgt ESC de eerste kans. De ploeg is iets feller in de duels, Oene staat niet goed achterin en de rechtsbuiten kan vrij de 16 binnen lopen. Maar hij schiet gelukkig in het zijnet. Bij de daaropvolgende corner komt Oene heel goed weg, de nr.3 kan geheel vrij inkoppen maar kopt recht in de handen van Wim Riphagen. En dan in de 19e minuut lijkt het 100% 0-1 voor Oene. Nick Schuring gaat vrij op de doelman af en lobt de bal over de keeper. Maar de scheidsrechter gaat mee met de grensrechter en keurt het doelpunt af. Oene krijgt in de 24e minuut nog een 3-tal schoten achter elkaar in de 16, maar deze worden allemaal net geblokt. Oene begint hierna steeds slordiger te spelen en lijdt veel balverlies voorin. Op het middenveld raakte men de grip op de wedstrijd een beetje kwijt. En zo wordt het in de 29e minuut uit een corner ineens 1-0 voor ESC, de nr.3 kopt hard raak in de kruising. Meteen daarna komt Oene weer goed weg. Na simpel balverlies voorin komt ESC er snel uit en de bal gaat via de nr.9 op de paal. Oene krijgt nog één beste mogelijkheid, maar Jesse Teeuwen schiet tegen de keeper aan. Iedereen denkt dat Oene gaat rusten met een 1-0 achterstand, maar Oene probeert op te bouwen vanuit de doeltrap, lijdt echter balverlies net buiten de 16 waarna de bal in het netje belandt: 2-0.

Over de 2e helft kunnen we heel kort zijn, Oene heeft het nog wel geprobeerd maar kwam er niet doorheen. De ploeg had veel meer balbezit, want ESC vond het wel goed en loerde op de counter. Oene had het gewoon niet vandaag, men kwam niet echt tot een uitgespeelde kans. En in de counter probeerde ESC het wel en kwam er een paar keer gevaarlijk uit. En zo verliest Oene ook haar derde wedstrijd. Het is niet anders, de koppies deze week bij elkaar steken en dan naar zaterdag toewerken, uit tegen koploper Vios uit Vaassen. Oene zal in deze derby zijn gezicht moet laten zien en er met de ploeg moeten knokken voor een goed resultaat. De wedstrijd begint om 17.00 uur in Vaassen dus kom Oene allemaal massaal aanmoedigen want dat kan de ploeg nu wel gebruiken.