Vandaag stond de uitwedstrijd tegen koploper Hatto Heim op het programma. Vorig seizoen ging Oene er met een 1-2 overwinning vandoor. Oene begon niet goed aan de wedstrijd en daar was van tevoren nog wel zo op gehamerd. Want als Hatto Heim voorkomt, dan leunt het team heel erg op de sterke defensie en geeft het niet veel weg. Veel wedstrijden werden de afgelopen weken met 1 doelpunt verschil gewonnen.

In de 3e minuut komt de nr. 7 van Hatto Heim er door aan de rechterkant. Zijn voorzet komt bij de 2e paal en de linksbuiten heeft hem voor het intikken. Hij schiet de bal echter zo slecht in dat deze via de lat weer het veld inkomt. De rebound is dan een koud kunstje voor de nr.11 die de 1-0 scoort. De rest van de 1e helft gebeurt er eigenlijk helemaal niets voor beide doelen. Hatto Heim leunt achterover. Oene probeert wel om er voetballend door te komen, maar steeds is of de eindpass niet goed of er zit een verdediger van Hatto Heim tussen. In de 26e minuut komt Jim Schaap er op snelheid bijna door, maar op het laatste moment kan de verdediger van Hatto Heim met een sliding redding brengen. Aan de andere kant kopt de nr. 6 de bal via de vingertoppen van Wim op de lat. Dat was het dan wel zo beetje in een saaie 1e helft van beide kanten.

In de rust wordt aangegeven dat we – als het na 60 minuten spelen het nog steeds 1-0 zou staan – via Patrick Kamphuis in de spits een andere spelletje zouden gaan spelen.

De 2e helft laat hetzelfde spelbeeld zien. Hatto Heim leunt achterover en gokt via hun eenzame spits nr. 9 op een snelle counter. En Oene komt er weer niet doorheen. In de 55e minuut brengt Wim nog redding op een vrije trap van de nr. 9. Op het moment dat Oene een ander tactiek wil gaan hanteren, valt de 2-0 via een vrije trap op 25 meter van de goal. De nr.9 schiet snoeihard dwars door de muur heen. Vanaf dat moment gaat Oene alles of niets spelen en kantelt de wedstrijd in Oener voordeel. Op wilskracht en passie komt Oene terug in de wedstrijd. In de 79e minuut is het Patrick Kamphuis die een uitstekende bal van Stefan Kruitbosch goed inschat. Tussen 3 verdedigers van Hatto Heim is Patrick slimmer, op snelheid troeft hij ze af en scoort de 2-1. Hatto Heim komt er nog één keer gevaarlijk uit via de nr.14, maar Wim Riphagen houdt Oene in de wedstrijd. De vele Oener toeschouwers gaan er nog een keer vol achterstaan. In de 83e spat een beste kopbal van Jasper Moster uiteen op de lat. En in de 88e minuut valt dan de verdiende gelijkmaker. Jim Schaap schat een afvallende bal in de 16 goed in en schiet raak in de verre hoek: 2-2.

Hatto Heim stond vandaag heel goed achterin en loerde op de counter. Oene kwam er voetballend niet door, maar sleepte er op karakter nog een gelijkspel uit. Het was goed om te zien dat de vele supporters van Oene blij waren met dit resultaat, zeker als je na 64e minuten op een 2-0 achterstand komt en dan zo sterk terug komt. Dinsdagavond speelt Oene 1 een mooie bekerwedstrijd tegen hoofdklasser SDC Putten. De oude ploeg van Wim Riphagen staat momenteel 11 in de hoofklasse B. Kom de ploeg allemaal massaal steunen om voor een bekerstunt te zorgen, want in het voetbal weet je het maar nooit.