Na 90 minuten spelen delen Oene en DSV de punten. Waar DSV de 1e helft de betere ploeg was, herstelde Oene zich in de 2e helft. Met een waslijst aan blessures – in totaal 6 stuks – begon Oene vandaag gewoon met 11 man aan de wedstrijd. Na de nederlaag vorige week tegen BAS (en de manier waarop dat tot stand was gekomen) dachten de supporters dat Oene vandaag vanaf het begin volle bak zou gaan, maar dat gebeurde de 1e helft helemaal niet.  Er was weinig beleving en ‘tot het gaatje gaan’ kwam er totaal niet uit in de eerste 45 minuten. DSV kwam wel goed uit de startblokken en nam dan ook zeer verdiend de voorsprong in de 12e minuut. Uit een corner kon de nr.12 ongehinderd binnenkoppen. Oene mocht van geluk spreken dat het bij 0-1 bleef na 45 minuten, want DSV kreeg nog een paar kleine mogelijkheden om de score verder uit te bouwen.

In de rust werden de koppen bij elkaar gestoken en concludeerde men samen dat er toch echt uit een ander vaatje getapt moest worden. En dat gebeurde dan ook. In de 2e helft ging Oene wel bij elke bal voor elkaar door het vuur. En dan zie gewoon dat het voetbal er wel weer inkomt want dat waren we gewoon even kwijt. Maar eerst krijgt DSV nog een kans via de nr.12 die tegen Michiel van ’t Einde – die de geblesseerde Wim Riphagen goed verving – aanschiet. In de 60e minuut krijgt Oene de eerste grote kans, maar de bal wordt van de lijn gehaald door DSV. Oene krijgt meer grip op de wedstrijd en in de 65e minuut is het 1-1. Een goed genomen vrije trap door Jesse Teeuwen draait in en Yve Hilbrink kopt binnen. Het spel golft nu open neer en de nr.14 krijgt aan de rechterkant een beste kans. Zijn inzet gaat echter hard over. Weer 2 minuten later een beste kans voor Oene, invaller Jordy Horstman neemt de bal goed aan in de 16, wacht misschien iets te lang met schieten en legt daarna breed op Yve, maar hier kan net een verdediger tussen komen. In de 80e minuut krijgt Oene weer een grote kans. Jim Schaap heeft de bal voor het intikken, maar hij vergeet het laatste zetje te geven voor de 2-1. DSV krijgt nog 1 goede mogelijkheid. Een doorgebroken speler kan nog voor de 16 gestopt worden. Hier had de scheidsrechter zeker voor kunnen fluiten maar hij laat doorspelen en Oene komt hier goed weg. De laatste 10 minuten zit DSV er een beetje doorheen en krijgt Oene nog 2 mogelijkheden, maar tot 2 keer toe brengt de keeper redding.

En zo delen beide ploegen de punten, wat denk ik ook een terechte uitslag was naar 90 minuten. Aanstaande donderdag speelt Oene uit tegen Heino voor de beker. Zaterdag is men vrij, en dan volgt de week erop de kraker tegen ZAC uit Zwolle. Er kunnen nu een aantal speler herstellen en dan hopen dat ze weer kunnen aansluiten. Oene zal in Zwolle een goed resultaat moeten halen om bij te blijven voor de bovenste plaatsen. Als men met de instelling speelt zoals de 2e helft kan men als ploeg ver komen. Dus kom de ploeg steunen in deze belangrijke wedstrijd.

pupil van de week: Sebastiaan Pol