Oene heeft een punt overgehouden aan het thuisduel tegen Zwolse Boys. Na 90 minuten stond er een 1-1 eindstand op het scorebord. Gezien de kansenverhouding had Oene meer verdiend. En in de 2e helft kroop Oene een keer door het oog van de naald. We wisten van te voren dat het een moeilijke wedstrijd zou worden. Zwolse Boys beschikt misschien wel over de best voetballende ploeg van deze competitie. Dat was vandaag bij vlagen ook te zien: de ploeg combineert makkelijk en komt er steeds snel en gevaarlijk uit.
De eerste 15 minuten heeft Oene het duel helemaal onder controle. Meteen in de eerste minuut komt Jasper Mosterd gevaarlijk door via de rechterkant. Zijn schot gaat net naast. Een aantal minuten later wordt Stefan Kruitbosch via de linkerkant goed aangespeeld. Ook zijn schot gaat rakelings naast. In de 10e minuut wordt een 100% kans afgefloten door de scheidsrechter. Jim Schaap heeft vrije doorgang, maar stond volgens de grensrechter buitenspel.… De grensrechter zat er deze middag wel een aantal keer helemaal naast en dan is het onbegrijpelijk dat de scheidsrechter meegaat met het vlagsignaal. In de 15e minuut krijgt Oene een corner tegen. Deze komt voor de goal, wordt ongelukkig weggewerkt en belandt dan voor de voeten van de nr.5. Hij raakt de bal verkeerd en deze vliegt zo in de linkerbovenhoek: 0-1 achter voor Oene. Oene is het daarna 10 minuten helemaal kwijt. Er volgen veel lange ballen en elke vrije trap is een prooi voor de lange, goede doelman van Zwolse Boys. Beide ploegen krijgen voor rust nog een 100% mogelijkheid. Een mooie aanval van Oene belandt in de 16 bij Jasper Mosterd. Zijn vrije schietkans is echter veel te slap in de hoek en de keeper pakt ook deze mogelijkheid. In de 40e minuut grijpt Oene veel te slap in aan de rechterkant, en de nr. 9 kan alleen op Wim Riphagen af. Gelukkig houdt Wim Oene in de wedstrijd. En zo gaat Oene rusten met een 0-1 achterstand.
Na rust gaat Oene vol op de aanval en krijgt het een paar beste mogelijkheden. Onder aanvoering van de beste man van het veld, Jesse Teeuwen, schiet Stefan Kruitbosch in de 47e minuut op de paal. Een aantal minuten later komt de bal via de rechterkant bij Benjan Smit in de 16 meter. Hij schiet vanaf 8 meter echter recht op de doelman. Het is oppassen geblazen voor Oene, want Zwolse Boys komt er via de tegenstoot een paar keer gevaarlijk uit. In de 60e minuut krijgt Oene een penalty (die misschien wel iets te gemakkelijk wordt gegeven). Paul van Bussel maakt de 1-1. In de 75e minuut komt Oene nog een keer goed weg. Het schot van de nr.8 vanaf 20 meter komt via de lat weer het veld in. In de 84e minuut volgt de beste kans van de 2e helft. Jim Schaap gaat alleen op de doelman af maar schiet tegen de keeper aan.
Na 90 minuten resteert een gemengd gevoel voor Oene. Aan de ene kant moet je blij zijn met een puntje, aan de andere kant heeft Oene een aantal beste mogelijkheden laten liggen deze middag. En gezien de andere uitslagen had Oene deze middag een goede slag kunnen slaan in de top van deze competitie. Er zijn nu een stuk of 7 ploegen die voor de titel gaan, het staat ontzettend dicht op elkaar. Na een weekje rust volgt zaterdag 17 februari de topper tegen Swift. Oene gaat dan naar de koploper toe. Gezien de thuiswedstrijd in het begin van het seizoen heeft Oene nog wat recht te zetten, de ploeg verloor heel ongelukkig ondanks vele kansen op een grote overwinning. Oene zal in de uitwedstrijd veel beter met de mogelijkheden moeten omgaan dan afgelopen zaterdag. We gaan het zien en bij een overwinning gaat Oene over Swift heen. Swift heeft na de winterstop nu 2 keer verloren en Oene dit seizoen nog maar 1 keer, uitgerekend tegen Swift…