Met een wonderschoon doelpunt in de 47e minuut zet Berthold Gerrits Oene op het juiste spoor. Met een schot op randje 16 aan de rechterkant, schiet hij de bal in de linkerbovenhoek. Vanaf dat moment is de ploeg los en loopt deze simpel uit naar 5-0.

Op deze koude zaterdagmiddag speelt Oene thuis tegen Rouveen, een ploeg die steeds nipt verliest en daardoor op de 12e plaats staat met 7 punten. Oene staat keurig vierde met 18 punten. Oene start vandaag goed en krijgt in de 5e minuut al een beste mogelijkheid via Jesse Teeuwen. Zijn schot gaat rakelings naast. Daarna gebeurt er voor beide doelen niet zo heel veel. Rouveen komt er af en toe gevaarlijk uit via hun beste man de nr.10. Oene probeert er via de goed spelende Jasper Mosterd via de linkerkant door te komen. Maar steeds is de eindpass net niet goed waardoor er een aantal kleine mogelijkheden verloren gaan. In de 30e minuut gaat Benjan Smit veel feller het duel in aan de zijlijn en verovert hij heel simpel de bal. De voorzet die volgt is een prooi voor Wijnand van Eek. Hij is er eerder met het hoofd bij dan de graaiende keeper en zo scoort hij de 1-0. De enige mogelijkheid voor Rouveen in de 1e helft is in de 40e minuut en daar komt Oene heel goed weg. Tot 2x toe grijpt men veel te slap in en ligt alles open achterin. De rechtsbuiten kan vrij de 16 binnenkomen, maar zijn inzet gaat gelukkig voor Oene centimeters naast. En zo gaat Oene rusten met een 1-0 voorsprong.
Na rust komt Oene meteen op 2-0 via de man met de gouden linker. Berthold ontvangt de bal aan de rechterkant, komt goed naar binnen en schiet hem fantastisch in de linkerbovenhoek. Zo heeft Oene een droomstart, Rouveen reageert meteen en gaat 1 op 1 spelen achterin. Er komt nu veel ruimte achter de verdediging bij Rouveen en Oene speelt dit goed uit met de snelle voorhoede. In de 60e minuut is de wedstrijd al gespeeld. De uitblinker aan Oener zijde Jasper Mosterd is veel sneller dan zijn directe tegenstander en rondt daarna beheerst af. Zo komt op Oene via een snelle uitval die perfect wordt uitgespeeld op 3-0. Rouveen creëert eigenlijk niets tot op dat moment, ze voetballen aardig mee maar de echte stootkracht ontbreekt. In de 65e minuut maakt Oene een pracht goal. Via een snelle counter is het genieten voor toeschouwers. Alles bijna 1 keer raken en via vier schijven komt de bal uiteindelijk bij de vrijstaande Stefan Kruitbosch die verwoestend uithaalt en de 4-0 scoort. In de 90e minuut maakt Wijnand van Eek zijn 2e goal deze middag. Uit een voorzet schiet hij bij de 2e paal knap raak en bezorgt Oene een ruime overwinning.

Oene is deze middag eigenlijk niet echt in de problemen geweest. Na de 2-0 was het echt genieten, mede omdat Rouveen al meteen alles of niets ging spelen en Oene dat fantastisch uitspeelde. De ploeg stijgt 2 plaatsen en komt dichterbij de 1e plek, omdat alle bovenste ploegen punten verspeelden. Volgende week speelt Oene de altijd lastige uitwedstrijd bij DSV. Daar heeft de ploeg het altijd moeilijk en voor DSV is aanhaken of …… Oene zal vanaf de 1e minuut scherp moeten zijn en dan zien we wel na 90 minuten. Als er weer 3 punten worden bijgeschreven dan kan het misschien wel een heel mooi sprookje worden dit jaar. Maar de 3e klasse C is een onvoorspelbare klasse, want iedere ploeg kan van elkaar winnen. Dat zien we wekelijks aan alle uitslagen, dus het is van belang om er elke week te staan voor de 3 punten. Dus kom de ploeg de laatste uitwedstrijd van 2017 massaal aanmoedigen om de 3 punten weer mee te nemen naar Oene.