En daar zijn de volgende 3 punten weer voor Oene, in een sterke wedstrijd thuis tegen Swift hebben de rood-witten zeer terecht gewonnen. De eerste 15 minuten waren de gasten iets dreigender, maar daarna nam Oene de wedstrijd volledig over en troefde het Swift op alle fronten af.

Na vorige week uit tegen Hattem trapte Oene met het nodige zelfvertrouwen af, maar de ploeg uit Swifterbant beschikt altijd over een goede voetballende ploeg met veel beweging. En zo was dat ook in de 5e minuut het geval, de spits laat zich steeds uitzakken en met een steekbal dwars door het midden wordt de Oener verdediging verrast. Jordy Horstman vergeet te stappen, de buitenspelval wordt zo omzeild en de nr.11 kan zomaar alleen op de doelman af en scoort simpel de 0-1. Bij deze inzet scheurt de nr.11 echter zijn hamstring af. Vanaf Oener zijde veel succes met het herstel van deze nare blessure. Deze snelle achterstand is een domper voor Oene, maar in de 9e minuut is het al bijna gelijk, Jasper Mosterd is erdoor aan de rechterkant maar zijn voorzet is net iets te scherp voor de inkomende Jim Schaap die centimeters te kort komt bij de 2e paal om de bal binnen te lopen. Swift krijgt nog 1 mogelijkheid in de 11e minuut, een schot gaat maar net voorlangs. Vanaf dat moment neemt Oene de wedstrijd volledig over, alle duels worden gewonnen over het hele veld en met snelle uitvallen wordt Oene steeds gevaarlijker. In de 23e minuut krijgt Swift de eerste waarschuwing, een schot van Jasper gaat nog net naast, maar in de 26e minuut is het wel raak. Oene neemt slim een snelle vrije trap en Patrick Kers zet via de linkerkant goed voor bij de 2e paal. Deze wordt nog weggewerkt door Swift, maar de bal wordt weer ingebracht waarna Nick Schurink met een knap schot in de verre hoek voor de 1-1 zorgt. Een aantal minuten later is het al 2-1 voor Oene. De goed spelende Jasper Mosterd speelt 3 man uit en schiet snoeihard in de verre hoek raak vanaf 20 meter. Oene krijgt voor rust nog een 100% mogelijkheid: Jasper Mosterd is er nu vanaf links door, hij gaat schuin op de doelman af, iedereen denkt dat hij hem zo onder de keeper doorschuift maar hij legt hem breed op …. De verdediging van Swift kan nog ingrijpen en zo is deze 100% kans verloren gegaan, hier had Oene misschien de wedstrijd al kunnen beslissen.
Na rust dachten vele dat Swift anders uit de kleedkamer zou komen, maar Oene was de 2e helft veel feller en won alle duels. Men gaf bijna niks meer weg en in de 55e minuut is de wedstrijd beslist met werkelijk een prachtige goal. Een voorzet vanaf links komt bij de 2e paal waar Patrick Kamphuis met een snoeiharde volley scoort, wát een goal van de aanvoerder van Oene. In de 65e minuut scoort ook nog invaller Mike van Zwolle weer zijn doelpuntje. Vanuit een ingooi tussen 2 verdedigers van Swift speelt hij zich knap vrij en scoort beheerst de 4-1. Het is wachten tot de 82e minuut voor de eerste kans van Swift, de nr. 9 is erdoor maar op karakter voorkomt Patrick Kamphuis met een sliding een doelpunt.

En zo wint Oene zeer verdiend deze belangrijke wedstrijd van Swift want het was vandaag aanhaken bij de middenmoot of bij de onderste plaatsen blijven. Nu waren er vandaag veel verrassende uitslagen in deze gekke competitie, de top verloor punten en andere ploegen pakten verrassend punten. Zo stijgt Oene niet op de ranglijst maar alles komt echt heel dicht bij elkaar te staan. Als de ploeg volgende week koploper Hatto Heim weet te verslaan dan staat men nog maar 6 punten achter op de koploper en doet Oene gewoon weer mee. De ploeg uit Hattem heeft voldoende aan een punt voor de 1e periode, maar daar gaat Oene gewoon een stokje voor steken. Kan de ploeg weer hetzelfde opbrengen zoals de afgelopen weken dan kan Oene van iedere tegenstander winnen. Dus kom de ploeg weer steunen want het was afgelopen zaterdag zeker ook een verdienste van de supporters want jullie slepen de jongens over bepaalde momenten heen in de wedstrijd, bedankt daarvoor.

Pupil van de week: Gerson van Spijkeren