Oene is er niet in geslaagd om de 3 punten mee te nemen uit Rouveen. Eerst kwam de ploeg nog wel op voorsprong, maar vlak voor rust en in de blessuretijd van de 2e helft scoorde Rouveen en won verdiend van Oene. De ploeg was de gehele wedstrijd niet voetballend zoveel beter, maar de werklust en het loopvermogen op het middenveld en de voorhoede waren deze middag doorslaggevend.

De eerste 15 minuten gebeurde er eigenlijk niet zoveel. Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd en de eerste kans was voor Oene en meteen ook een goal. Een counter werd perfect uitgevoerd, een goede bal op Yve, deze speelt Jim in op de 11 meter, hij legt goed terug en een schot van Jesse Teeuwen vanaf de 16 gaat via de rug van Jim de goal in. In de 30 minuten die tot aan de rust volgden, waren de kansen voor Rouveen. Oene krijgt er nog 1 en Rouveen wel 4. In de 21e minuut is het bijna raak: veel te slap ingrijpen op het middenveld en de nr. 8 kan vrij aanleggen op zo’n 18 meter maar Wim Riphagen redt goed. De corner die volgt is ook bijna raak, de verdediging van Oene springt niet goed mee, de nr. 12 kan zo vrij inkoppen maar weer redt Wim Riphagen Oene. In de 27e minuut de laatste kans voor Oene de 1e helft: een strakke bal van Wim Riphagen over 50 meter op Yve. Hij passeert zijn man gemakkelijk, legt goed voor op de inkomende Jim Schaap maar via een been van de verdediger en de keeper en de paal gaat de bal achter. In de 30e minuut komt Rouveen er weer gemakkelijk door via de rechterkant. De voorzet die volgt kan weer vrij worden ingekopt en weer is het Wim die redt. En dan in de 39e minuut krijgt Rouveen de verdiende gelijkmaker, weer komt men via de rechterkant erdoor, er kan een gemakkelijke voorzet gegeven worden en de spits schiet hem met een harde volley raak. Tot aan de rust gebeurt er niets meer en zo gaan beide ploegen rusten.  Oene zal uit een ander vaatje moeten tappen de 2e helft. Veel meer felheid in de duels en vooral beweging zonder bal.

Na rust gebeurt er niet zoveel, beide ploeg krijgen 1 kans. Rouveen probeerde het wel en had ook een overwicht. Oene stond goed achterin maar creëerde veel te weinig om de 3 punten mee te nemen. En dan in de 91e minuut is er nog een kans voor Rouveen, deze kan nog net voor de doellijn worden weggewerkt, en de corner die volgt is wel raak. De zoveelste tegengoal dit seizoen uit een corner of standaardsituatie. Het luchtduel wordt niet gewonnen en de bal valt bij de 2e paal en de spits van Rouveen tikt hem binnen en zo verliest Oene dan in de 92e minuut. Een verdiende nederlaag, gezien de kansenverhouding, en ook op strijdlust en daar was Oene nog zo voor gewaarschuwd. De ploeg heeft nu een week om eens goed na te denken hoe het anders moet, want als je het tegen Berkum wel kunt opbrengen om als ploeg voor elkaar te vechten voor elke meter en ook af en toe heel leuk voetbal laat zien en aardig wat kansen creëert, dan moet dat toch zeker tegen ploegen in onze eigen 3e klasse mogelijk zijn. Want zaterdag staat er wel een belangrijke wedstrijd op de rol. Win je van Hattem dan doe je gewoon mee bij de bovenste plaatsen, verlies je dan kun je …..