Oene heeft de eerste bekerwedstrijd winnend afgesloten tegen de buurman Vevo. Oene speelde een aardige pot voetbal en maakte het zichzelf onnodig moeilijk door veel kansen onbenut te laten. Het was even puzzelen vandaag door een groot aantal afwezigen, maar gelukkig is de selectie breed en het was goed om te zien hoe dat werd opgevangen.

De eerste 20 minuten speelde Oene een beetje onwennig en kreeg de ploeg na 11 minuten een domper te verwerken. Een beetje ongelukkig balverlies en met 1 steekpass stond de nr.9  van Vevo alleen voor Michel van ’t Einde die vandaag Wim Riphagen uitstekend verving. De spits van Vevo bleef koel en scoorde beheerst de 1-0. Oene was vandaag voetballend veel beter dan Vevo en kreeg ook genoeg kansen de eerste helft. In de 18e minuut mist Stefan Kruitbosch een penalty. Een aantal minuten later mist Jim Schaap een dot van een kans. In de 30e minuut is er een fout aan Oene zijde die bijna de 2-0 voor Vevo betekent, maar gelukkig speelt Vevo dit heel slecht uit. Vlak voor rust zijn er nog 2 goede kansen voor Oene, eerst heeft Jesse Teeuwen een goede actie en een goed schot, maar de keeper van Vevo redt uitstekend. En niet veel later is Yve Hilberink erdoor en schiet voorlangs. En zo gaat Oene rusten met een 1-0 achterstand. Het ontbrak voor rust aan de afronding en het veldspel zag er goed uit, alleen het 1e kwartier was het even wennen omdat een aantal posities niet goed bezet waren.

Na rust gaat het veel beter. In de 49e minuut kan een beste bal van Paul van Bussel bij de 2e paal net niet worden afgemaakt. En dan in de 60e  en 61e  minuut staat het ineens 1-2 voor Oene, 2x uit een corner kopt Patrick Kamphuis goed raak. Vevo probeert het nog we,l maar wordt niet echt gevaarlijk en Oene is in de tegenstoot gevaarlijk. In de 75e minuut pikt Yve Hilberink de bal op en lanceert zichzelf. De laatste man van Vevo leek wel stil te staan, Yve omspeelt de keeper en schiet de 1-3 binnen. Het laatste kwartier had de score hoger uit kunnen vallen, maar een paar keer gingen de spitsen van Oene voor eigen succes waar een simpele bal breed een goal was geweest. Ja en dan een paar minuten voor tijd valt in een kluts de bal voor de voeten van een Vevo speler en die schiet raak. En dan is het nog even billen knijpen maar Oene kwam niet echt in de problemen. En zo wint Oene de 1e bekerwedstrijd verdiend met 2-3.