Oene is de 2e seizoenshelft uitstekend begonnen. Na vorige week een 0-3 overwinning uit bij Hulshorst, kwamen er afgelopen zaterdag zeer verdiend 3 punten bij. Zo klimt Oene een paar plaatsen en krijgt het weer aansluiting met de grote middenmoot. Oene miste afgelopen zaterdag een handvol spelers door blessures en een schorsing en spits Mike van Zwolle door privéomstandigheden. Maar alle vervangers deden het weer meer dan uitstekend. Oene begon met goede moed aan de belangrijke wedstrijd, want Hattem had 4 punten meer en een wedstrijd meer gespeeld dan Oene.

In de 9e minuut krijgt Oene de eerste goede kans: een snelle counter via Jim, Jim speelt hem meteen goed door op Nick die op zijn beurt Jesse bedient maar diens inzet gaat rakelings naast. Oene komt na 15 minuten beter in de wedstrijd en heeft vanaf dat moment de wedstrijd redelijk onder controle. In de 15e minuut weer een vlotte aanval via de goed opkomende Mike van Bussel die de vrijstaande Jesse aanspeelt, maar de keeper van Hattem kan met een redding de 1-0 voorkomen. De eerste kans voor Hattem komt in de 18e minuut, de goede spits van Hattem schiet uit een mooie aanval net naast. Het duurt tot de 37e minuut voordat Oene weer gevaarlijk wordt. Jim Schaap legt de bal goed neer voor Jasper, maar Jasper krijgt hem net niet goed mee en zo gaat deze kans verloren. In de 45e minuut krijgt Hattem nog een vrije trap op 20 meter. Gelukkig gaat deze bal via de muur over. En zo gaat Oene rusten met een 0-0 tussenstand. Oene gaf bijna niets weg de eerste helft en creëerde zelf een paar aardige kansen.

Na rust zet Oene nog meer aan en heeft nu het voordeel dat men de wind mee heeft. Oene krijgt meteen al een vrije trap op 25 meter, deze gaat rakelings over. En dan in de 50e minuut krijgt Oene een penalty, een schot van Jesse Teeuwen wordt geblokt met de arm in de 16 en de scheidsrechter kan niet anders dan hem op de stip te leggen. Nick Schuring schiet feilloos de 1-0 binnen. Nu moet Hattem wel komen. Oene krijgt hierdoor nog meer ruimte en het wordt een open wedstrijd. Hattem krijgt in de 60e minuut een kans, maar Wim Riphagen houdt met een goede redding Oene op de been. Meteen aan de andere kant speelt Jasper Mosterd 3 man uit en schiet de bal vanaf randje 16 hard op de paal. De rebound is voor Jim helaas te moeilijk om binnen te werken. Hattem krijgt nog een mogelijkheid met een schot vanaf randje 16 maar weer staat Wim op de goede plaats. In de 70e minuut kopt Jasper Mosterd uit een corner rakelings naast. Weer een minuut later komt de bal na een snelle ingooi voor Jasper Mosterd, hij bedient Jesse Teeuwen maar zijn inzet gaat ook centimeters naast. Het is wachten op de 2-0, maar als je de kansen niet afmaakt dan valt ie aan de andere kant. De spits van Hattem draait slim weg bij Jessy. Jessy wil het nog herstellen met een tackle maar raakt hierbij ook de speler van Hattem. De hierop volgende penalty wordt goed ingeschoten. Maar gelukkig is het een minuut later alweer 2-1 voor Oene. Jesse Teeuwen wordt met een slim balletje van Jasper Mosterd vrijgespeeld in de 16, de keeper is er snel bij maar Jesse kan hem nog net over de keeper wippen. En zo staat Oene weer verdiend op voorsprong. Meteen daarna countert Paul van Bussel, het is 4 tegen 1, maar Paul kapt de aanval veel te snel af en speelt Jim Schaap aan die de bal uiteindelijk niet lekker meekrijgt en zo gaat deze hele grote kans verloren. In de laatste seconde heeft Wim nog een beste redding en houdt hierdoor de 3 punten in Oene.

Een zeer verdiende overwinning voor Oene gezien de wedstrijd. Oene had de wedstrijd al veel eerder moeten beslissen maar liet dit na waardoor het nog lang spannend bleef.  Volgende week is de derby tegen Vios. Als Oene deze wedstrijd weet te winnen, krijgt men echt aansluiting met de ploegen die net boven Oene staan. In een derby kan er van alles gebeuren zoals afgelopen zaterdag tussen KCVO en Epe, deze wedstrijd won KCVO op wilskracht. Als Oene dat ook 90 minuten op de mat legt, dan is Oene zeker niet kansloos tegen Vios. Deze wedstrijd begint om 18.00 uur !!!!!! Een leuke avondwedstrijd met daarna hopelijk een leuke afsluiting in de kantine met een DJ uit Vaassen.

Pupil van de week: Job Riphagen