4 maart was het zover. Oene B2 had de worstenwedstrijd gewonnen, (met dank aan onze worstenkoningin) en mocht daarom naar PEC Zwolle – Vitesse. Het was mooi weer, en geen wolkje aan de lucht (het was donker). Zodra de auto’s geparkeerd waren gingen we richting stadion. Het was gezellig druk in een uitverkocht stadion.

PEC zette Vitesse vanaf het eerste moment onder druk en de ploeg van coach Henk Fraser wist zich daar eigenlijk geen raad mee. Het duurde dan ook maar tien minuten voordat de thuisploeg op voorsprong kwam. Bram van Polen bediende Mustafa Saymak met een prima teruggetrokken voorzet en de middenvelder schoot knap raak.
Acht minuten na de 1-0 zorgde Nicolai Brock-Madsen voor de 2-0. Vitesse-doelman Michael Tørnes, de vervanger van de geblesseerde Eloy Room, verkeek zich op een lange bal van Philippe Sandler, die door het effect en het stroeve kunstgras bijna recht omhoog stuitte. Brock-Madsen was er eerder bij en kopte de bal over zijn Deense landgenoot.

Inmiddels waren er ook wat wolken boven het stadion, of om het anders te zeggen: een plensbui. Binnen een paar tellen was iedereen zeiknat, maar dat mocht de pret niet drukken. Toch maar weer op onze plek gaan zitten, alhoewel, een gedeelte van de B2 dan.

Vitesse leek in de het begin van de tweede helft wakker te zijn geschud. Al snel kwam het terug tot 2-1, zij het met hulp van PEC-keeper Mickey van der Hart. Milot Rashica schoot niet best, maar Van der Hart verwerkte dat schot niet goed, waarna Ricky van Wolfswinkel de rebound simpel verzilverde.
Na die aansluitingstreffer nam PEC het initiatief toch weer over. Queensy Menig dacht al snel de 3-1 te maken, maar zijn schot stuiterde via de binnenkant van de paal weer het veld in. Danny Holla had met een vrije trap wel succes. Kingsley Ezihibue dacht er zelfs nog 4-1 van te maken, maar zijn goal werd terecht afgekeurd wegens buitenspel.
Een schitterende wedstrijd om te zien met een aanvallende thuisploeg, die loon kreeg naar werken.

Na afloop een mooie foto gemaakt, jongens en dame, het was gezellig.

Bart Tijssen, ouder