Met ingang van seizoen 2017/2018 wordt Edwerd Schuring uit Heerde hoofdtrainer bij voetbalvereniging Oene.2016-11-edwerd-schuring

Edwerd startte zijn trainerscarrière bij vv Oene als jeugdtrainer. Na een uitstapje bij Robur et Velocitas en SV Epe kwam hij medio 2015 terug bij de club. Edwerd werd assistent van hoofdtrainer Bernard van Werven en kreeg de gelegenheid zijn diploma UEFA B | Trainer-Coach II te behalen. Dit seizoen zal Edwerd nog veel kunnen leren van Van Werven, zodat hij het volgende seizoen de wijze lessen zelf in praktijk kan brengen.

Al op jonge leeftijd krijgen leden bij vv Oene de mogelijkheid tot het volgen van een trainerscursus. De voetbalvereniging heeft momenteel diverse jongeren die – naast hun voetbalcarrière – een van de jeugdteams trainen.