EZC (24 augustus)
De zomerstop is weer voorbij en de trainingen zijn weer begonnen in voorbereiding op de bekerwedstijden. De eerste wedstrijd gelijk tegen de buren EZC. Iedereen had er zin in. EZC werd gelijk onder druk gezet, alleen werden nog de verkeerde keuzes gemaakt. EZC profiteerde van de foutjes en kwamen dicht bij het Oener doel waar Kim goed op haar post stond. Doormiddel van een aantal mooie combinaties kon Noa de score openen, helaas schoot zij snoei hard tegen de paal. Met een brilstand werd er gerust. EZC is een fysieke ploeg en troefde Oene in de duels af. Via de snelle rechtsbuiten werd er gescoord. Oene probeerde nog wel wat spelde prikken uit te delen maar de kracht was er niet meer. Door een handsbal in het strafschopgebied werd de penalty door EZC benut. EZC scoorde nog een keer vanuit een hoekschop 3 – 0 dit werd de eindstand. We komen ze nog een keer tegen in de competitie wie weet zijn dan de rollen omgedraaid.

SVI (27 augustus)
Om 10.00 uur begon de wedstrijd en wel op het hoofdveld. Dit is hartstikke mooi , maar met zulke hoge temperaturen valt het niet mee en werden er drinkpauzes ingelast. Oene begon voortvarend en binnen 5 min. hadden wij al twee doelkansen gehad bij de 3de poging was het wel raak door Nynke die laag inschoot de 1-0 was een feit. Een vroeg doelpunt geeft geen garantie voor de overwinning en dat lieten de gasten van SVI ook merken, er werd fel op de bal gespeeld om daarna zo snel mogelijk de snelle spits in te spelen. Zij kwam oog in oog met keepster Kim te staan die de situatie goed inschatte waardoor het geen doelpunt werd. Vanuit een hoekshop werd de bal niet goed weggewerkt en SVI kon de gelijkmaker maken. Voor rust scoorde SVI nog tweemaal 1 – 3. Oene kwam goed uit de kleedkamer en ging meteen in de aanval. Er werd mooi combinatie voetbal gespeeld, alleen de schoten op het doel werden veelal voor het strafschopgebied afgevuurd waardoor het niet meer krachtig genoeg was. Enkele malen waren wij dicht bij een doelpunt . Via snelle counters lukte het SVI wel om te scoren, ook kregen zij nog een strafschop mee. Michelle G kwam daarbij in een duel ongelukkig op haar hand terecht, waardoor zij zichzelf blesseerde en het veld moest verlaten. Oene was moegestreden niet alleen door de tegenstander, maar meer van de warmte van het kunstgras. Gescoord werd er nog wel een paar min. voor tijd 1 – 5. Op naar de laatste bekerwedstrijd!!

ASC`62 (3 september)
De laatste bekerwedstrijd thuis, nu op het Kerkenveld, een veld in prima conditie net als de meiden?? De aftrap was voor Oene en je kon gelijk al zien dat er twee gelijkwaardige teams tegenover elkaar stonden die echt voor de overwinning gingen. Op het middenveld werden de meeste duels uitgevochten en de sterksten ging vol in de aanval, zo waren er tal van kansen aan beide zijden die allen niet werden benut het bleef tot rust 0 – 0. In de rust een paar tactische tips aangegeven zeer benieuwd of dat werd opgepakt. Iedereen begon weer fel en het spel bleef verzorgd. De druk werd opgevoerd en de ASC verdediging viel uit elkaar. Michelle R. profiteerde hiervan door in een snel tempo richting het doel te sprinten en de score te openen. De meiden vierden dit met de alom bekende Depp, fantastisch om te zien. Oene was los en zette een mooie aanval op vanuit het midden naar links en rechts waar Marjolein goed doorkwam en feilloos voor kon geven waardoor Amke simpel in kon tikken vanaf de 5 mtr. Oene bleef goed spelen net als de voorgaande wedstrijden, niet met de stand bezig zijn, maar met het spel. Zo werd er op tijd geopend, doorgedraaid en soms een steekpass gegeven waar Michelle R. alert op reageerde en het leder in de bovenhoek schoot, dit was tevens de einduitslag 3 – 0. Een verdiende overwinning meiden en hopelijk dat wij deze lijn in de competitie kunnen doorzetten.

Derk T.