Ruim 100 kinderen in de leeftijd van 4 tot 13 jaar hebben meegedaan aan de Veldhuis Advies Jeugdvoetbaldag bij voetbalvereniging Oene. Dit tweejaarlijks evenement is georganiseerd door de jeugdevenementen commissie in samenwerking met de Buurtsportcoaches van Heel Epe Beweegt. Veldhuis Advies uit Heerde heeft haar naam verbonden aan dit evenement. De Jeugdvoetbaldag past bij het streven van Veldhuis Advies een duurzame bijdrage te leveren aan geluk en gezondheid.

Alle deelnemende kinderen ontvingen een nieuw trainingstenue. Het voetbalveld kleurde helemaal rood bij de opening om 9.30 uur. Dick Vos, eigenaar van Veldhuis Advies, opende het voetbalfestijn samen met Wilfred Nijhof, jeugdvoorzitter van v.v. Oene. Direct daarna konden de 20 groepjes onder begeleiding van een grote groep vrijwilligers starten met een spelcircuit. Flessenvoetbal, Latje schieten en een Belgisch Partijspel waren onderdeel van het gevarieerde circuit.

Vol enthousiasme werden de spellen gespeeld. Tussendoor kregen alle kinderen een stevige lunch, die door de Spar uit Oene is verzorgd. Aan het eind van de middag kregen alle deelnemers en vrijwilligers een frietje en kon iedereen uitgeput maar voldaan weer naar huis met trainingstenue en goodiebag.

Deze dag werd mede mogelijk gemaakt door De Spar uit Oene en Rabobank Noord Veluwe.