De kop is er weer af voor het jaar 2017, het 1e elftal heeft haar 1e wedstrijd gespeeld en verdiend gewonnen met 3-1. De 1e helft had Vaassen nog het betere van het spel en kwam het in de 30e minuut dan ook verdiend op voorsprong. De debuterende Sven van Engeland kende een prima debuut in Oene 1. De keeper van de JO17-1 kon het van richting veranderde schot net niet keren, maar verder kwam hij niet in de problemen.

Zoals gezegd had Vaassen het beste van het spel in de eerste helft en kreeg het ook een aantal mogelijkheden, maar steeds was de eindpass net niet goed of schoot men te gehaast naast of over. En Oene kwam er ook een paar keer gevaarlijk door via een goed spelende Yve Hilberink aan de linkerkant. Tot tweemaal toe was de eindpass net niet goed. In de 40e kreeg Oene de beste kans. Na een vlotte aanval vergat Jim Schaap te scoren en zo ging Oene rusten met een 0-1 achterstand.

Na rust een heel goed Oene. Een paar positiewisselingen in het veld deed Oene goed en men voetbalde gewoon een goede 2e helft met veel druk vooruit op de bal. In de 50e minuut de eerste grote kans voor Oene, Benjan Smit gaat een combinatie aan met Youri. Hij krijgt hem goed terug en komt schuin voor de goal. Zijn inzet gaat in het zijnet. De aanval erop is het wel raak, nu is het Jim Schaap die scoort. Een beste bal van Gijs van achteruit, de verdediging van Vaassen ziet er niet goed uit en Jim heeft vrije doorgang. Hij scoort beheerst 1-1. Oene combineert goed en zit er de 2e helft fel op. In de 62e minuut komt Oene op 2-1. Uit een corner valt de bal precies voor de voeten van Jim Schaap en hij scoort zijn 2e van de avond. In de 70e minuut de mooiste aanval van de avond: alles in de aanval is 1 keer raken en Jim staat ineens vrij voor de doelman. Maar oog in oog met de keeper schiet hij naast. In de 89e minuut komt Oene op 3-1 door goed doorzetten van de teruggekeerde Jesse Teeuwen. Hij onderschept de bal en schiet daarna hard raak uit een moeilijke hoek. En zo wint Oene deze wedstrijd verdiend, een leuke avond met de 17 jarige debutant van JO17-1 Sven in de goal. Het was mooi om te zien hoe hij zich staande hield tegen de echte mannen.

Zaterdagmiddag speelt Oene tegen Rood Wit 58 uit Putten en dan begint de week erop de competitie weer en dan moet Oene er klaar voor zijn thuis tegen VSCO.

Opstelling Oene: Sven van Engeland-Berthold Gerrits-Gijs Hanekamp-Richard Pannekoek-Wiljan van Hell-Andy Kers (46e Patrick Kers)-Stefan Kruitbosch (46e Youri Schuring)-Benjan Smit-Jim Schaap-Jesse Teeuwen-Yve Hilberink